Shoppen zonder schuldgevoel? Duurzame kerstmarkt bij GOED=DOEN Festival

Door Miranda Nijland 12 december 2018

Knutselen met restafval in een bijzondere festipitent, je eigen kleding ruilen tegen iets anders leuks en kramen met bio-babykleertjes. Heb je zondag nog niets op het programma staan, bezoek dan het GOED=DOEN Festival in de oude watertoren.

Bewustwording over duurzaamheid, een schoner milieu en eerlijke handel komt langzaam op gang. Ook in Hengelo, maar die bewustwording kan best wel een extra zetje gebruiken. Dat vindt Danya Weevers, die het festival samen met de Stichting Groener Hengelo organiseert. “Het is ook belangrijk dat de consument kan zien dat het anders kan en dat het niet ten nadele van de portemonnee hoeft te zijn.” 

Juist rondom kerst is dat heel belangrijk, zegt Danya, duurzame mode-ontwerpster,  “omdat de consumptie dan heel groot is. De milieubelasting evenzo.” Met het GOED=DOEN Festival wil de organisatie “inspireren en motiveren voor een duurzame wereld”.

Verantwoord winkelen

Laat je op het festival prikkelen en inspireren door sprekers als Maurice Beijk en interviews met deelnemende organisaties, loop langs de eco-kraampjes en proef heerlijke vegetarisch gerechten terwijl je luistert naar muziek. Ook leuk: je kunt eigen kledingstukken ruilen tegen iets nieuws. Jonge bezoekers ervaren wat voor leuke dingen ze kunnen maken van restafval.

En vergeet niet om ook over de duurzame kerstmarkt te wandelen waar je verantwoord kunt winkelen zodat je uiteindelijk niet met een schuldgevoel naar huis hoeft.

Waar? Watertoren, Watertorenlaan 60
Wanneer? Zondag 16 december van 13.00 – 19.00 uur

Meer over

Doen Getipt

adv.