Dickenssfeer proeven? Oud-Engels Straattheater in het Tuindorp

Door Miranda Nijland 5 december 2018

Zondag is het zover: het Oud-Engels Straattheater in het Tuindorp. Het C. T. Storkplein wordt voor de 5e keer omgetoverd tot het Engeland van de 19e eeuw zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Schoorsteenvegers, zakkenrollers, straatkinderen, een ganzenhoedster: het zal een drukte van belang zijn.

Misschien herinner je je nog dat de editie van vorig jaar helaas afgelast moest worden in verband met hevige sneeuwval. Dat zorgde voor een enorme kater bij de organisatie. Alle deelnemers van het evenement moesten worden afgebeld.

Dit jaar dus de herkansing en bovendien ook nog een lustrumeditie: het wordt de 5e keer dat deze gezellige markt compleet in Dickens stijl wordt gehouden in het Tuindorp! Er zijn veel gezellige kramen en inmiddels worden de kleding en attributen weer van zolder gehaald om de entourage zo sfeervol mogelijk te maken!

Wat kun je verwachten?

Jachthoornblazers openen het straattheater vanaf het bordes van hotel ’t Lansink. Kindertheatergroep Barst brengt scenes uit onder meer de musical Oliver en Scrooge. Daarnaast is er een verhalenvertelster, straattheater, een ganzenhoedster, schoorsteenvegers, een tinnegieter, wasvrouwen, doodgravers en zakkenrollers.

Hoe leuk, je kunt ook binnenkijken bij negentiende-eeuwse apotheker. Je kunt je in oud-Engelse stijl op de foto laten zetten, er is muziek, er worden christmas carrols gezongen, er is een brass-ensemble, er zijn kramen met allerlei lekkernijen en snuisterijen, er is allerlei rijdend materieel: een koets, oude fietsen, handkarren, nieuw dit keer zijn onder andere een spectaculaire goochelvoorstelling en een ouderwetse Engelse draaimolen en er is een schapenstal.

Waar? Tuindorp, Hengelo
Wanneer? Zondag 9 december van 13.00 tot 17.00 uur

Meer over

Doen Getipt

adv.