Speeddaten, bloeddruk meten en kijkje in operatiekamer op open dag ZGT

Door Rahanna Van Stapele 13 maart 2019

Heb jij altijd al eens willen rondneuzen in een operatiekamer? Of wil je in de zorg werken en vind je het reuze interessant om te horen hoe het er nou echt aan toegaat in een ziekenhuis? Het is deze week de Week van de Zorg en Welzijn en daarom houdt het ZGT zaterdag een open dag! 

Misschien om te beginnen een wandelingetje door een grote opblaasbare darm? Of eerst even een kopje koffie en kletsen met een van de vrijwilligers? De ziekenhuizen in Hengelo en Almelo willen graag laten zien wat er zich dagelijks allemaal afspeelt en hebben allerlei interessante activiteiten voor kinderen en volwassenen. In Hengelo ligt de focus van de open dag op ‘Klaar voor de toekomst’.

Hele terrein

Als we het programma bekijken kun je er beter vroeg bij zijn, want er zijn veel verschillende dingen te doen en te bekijken! Je komt niet alleen te weten wat artsen en verplegers dagelijks doen, maar kunt bijvoorbeeld ook een 45 minuten durende rondleiding door het facilitair bedrijf krijgen. Waar blijft het afval van het ziekenhuis en waar worden de patiëntenmaaltijden bereid (met als leuk extraatje een kleine versnapering in de keuken!)? En gluur ondertussen ook even binnen bij de afdeling techniek!

Eigen lijf

Op verschillende afdelingen is er ook de mogelijkheid om je eigen lichaam eens even onder de loep te nemen. In de polikliniek longgeneeskunde kun je je longfunctie testen, bij cardiologie kunnen bezoekers hun bloeddruk laten meten en bij de stand met informatie over oncologie leer je hoe je je eigen lichaam moet onderzoeken en hoe belangrijk dat kan zijn.

Kinderen

Kom je met jonge kinderen? Dan is er ook genoeg te doen. Bij de orthopedische kliniek kunnen jonge bezoekers echte operatiekleding aandoen en alvast oefenen met het verzorgen van een zieke pop in bed! Ook is er een activiteit in het stiltecentrum en kan er een route langs verschillende poliklinieken gevolgd worden.

Werken in de zorg

Zit jij te denken aan een zorgopleiding of  lijkt een andere baan in een ziekenhuis jou misschien wel wat? Dan kan je zaterdag ook terecht met al je vragen. In de Albert Schweitzerzaal kun je speeddaten met medewerkers in de zorg. De bedrijfsarts, ICT’er, verpleegkundig specialist… ze zijn allemaal in voor een praatje!

Klinkt allemaal hartstikke interessant toch? De dag is van 11.00 tot 14.00 uur en de entree is gratis. Klik nog even hier voor een uitgebreider programma.


Meer over ZGT ontdekken?

ZGT ziekenhuizen

Geerdinksweg 141, Hengelo

Bekijk meer:ziekenhuizen

Meer over

Getipt

adv.