Ligt je zwembroek al klaar? Het wordt tropisch warm en het Tuindorpbad gaat open

Door Miranda Nijland 23 mei 2018

Bijzonder om een keer mee te maken: de seizoensopening van het Tuindorpbad. Vrijdag 25 mei is het zover. Hou je niet zo van zwemmen, maar luister je liever naar prachtige muziek in deze nostalgische omgeving? De jeugdorkesten van muziekvereniging Armonia treden op. 

Wist je dat het Tuindorpbad tot de schoonste natuurbaden in Overijssel behoort? Het is het enige natuurbad van Hengelo en het oudste van Nederland (1923)

Wil jij dit weekend al een duik nemen? Dan kun je zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur terecht, zolang de buitentemperatuur en die van het water 18 graden is. Maar dat moet lukken volgens de weersvoorspelling. Alsof het zo moet zijn, de temperatuur stijgt vanaf zondag naar tropische waarden. De temperatuur schommelt dan enkele dagen achter elkaar rond de 27 graden in Hengelo. Pak dus maar snel je zwembroek of bikini en neem een frisse duik. Zelfs tijdens de eerste duik van de vaste groep bezoekers op 11 mei, ook wel ‘de ijsberengroep’ genoemd, was de watertemperatuur al 20 graden.

Kaarten voor een prikkie

Voor kids is het ook superleuk bij het Tuindorpbad. Want het bad heeft een zandstrand en drijfvlotten. En je hebt al een dagkaart voor €3,50 (volwassenen) en €2,50 voor 4- tot 16-jarigen en 65- plussers. Een jaarabonnement voor volwassenen kost €40, 4- tot 16-jarigen en 65-plussers betalen €30 en gezinnen €95. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.

Muziek en kunstwerk

Wil je de voorstelling van Armonia vrijdagavond niet missen? De orkesten spelen van 18.00 tot 21.00 uur.

Met de seizoensopening van het Tuindorpbad is het al een bijzonder weekend voor het Tuindorp, maar er is nog een speciaal moment. De Stichting Kunstmarkt Tuindorp ’t Lansink bestaat dit jaar 20 jaar. Om dit te vieren schenkt ze de wijk Tuindorp ’t Lansink een kunstwerk van de Hengelose kunstenaar Frans Zekhuis. Zondag wordt het onthuld aan de Vijverlaan (hoek Marten Meesstraat) De onthulling begint om 13.00 uur.

Lees ook:

Yvonne kan niet wachten tot ze weer in het Tuindorpbad kan duiken

Het is het het oudste natuurbad van Nederland dat nog steeds als zwemgelegenheid in gebruik ...
Miranda Nijland - Geplaatst op 6 mei 2018

Tuindorpbad zwembaden

Op aanvraag

Vijverlaan 63, Hengelo

Bekijk meer:zwembaden

Meer over

Doen Getipt