Heerlijk & Happy Minifair op toffe nieuwe locatie in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 16 mei 2018

Zoals je van ons gewend bent, komen we ook deze woensdag met een uitje van de week. Dit keer zetten we de Heerlijk & Happy Minifair in de spotlights. 

Zondag, op eerste pinksterdag wordt de Heerlijk & Happy Minifair gehouden. Het is alweer de vierde editie en ook dit keer zijn het Meta van A lot of Happiness en Petra en Hiske en van Ozoheerlijk die zorgen voor veel leuks op het gebied van good food en een happy lifestyle.

Nieuwe locatie

Nieuw is de locatie: de fair is dit keer op een supertoffe nieuwe locatie, namelijk bij de oude watertoren in Hengelo. Vijf Hengeloërs hebben er voor gezorgd dat er weer regelmatig reuring is in de watertoren. De watertoren als creatieve broedplaats voor creatievelingen, zo is de bedoeling. De fair past prima in deze omgeving. “Een perfecte locatie”, zegt ook Hiske. De vorige drie edities werden gehouden in het atelier van Meta. “Maar daar groeiden we uit ons jasje.” Dat kunnen we ons voorstellen als we horen dat er 250 mensen zijn geweest.

Kraampjes

Bij de watertoren komen zondag zo’n 20 kraampjes te staan. Het zijn veelal lokale ondernemers die met hun eigen unieke aanbod op de fair staan. Vintage, workshops, muziek, eten, drinken en shoppen en familytime, zien we op de flyer staan. Kijk rond bij de kraampjes vol mooie spullen, volg een workshop handlettering of maak een slinger met jouw favoriete kleuren, vormen en printjes. Dominique van kattencafé KatDeau komt naar de fair en ze neemt behalve leuke cadeautjes ook één van haar sphynxkatten mee. Een dj en leerlingen van PopScool zorgen voor de muzikale bijdrage.

Gooien met verf

En neem je kids zondag vooral mee, want zeker weten dat ze zich prima vermaken. Ze kunnen ruiken, proeven en voelen tijdens een kookworkshop, een yogales volgen in de buitenlucht, lekker tekenen en kleuren aan de kleurplaattafel en spelen bij de speeltoestellen in het nieuwe Watertorenpark. En ook superleuk: meedoen aan de activiteit van Kunstjam. En dat betekent: gooien met verf, zodat een leuk en heel bijzonder kunstwerk ontstaat.

Rondleiding

De kraampjes staan buiten de watertoren, maar je krijgt ook de mogelijkheid om de watertoren van binnen te bekijken. De mensen van Stichting in Wording geven ’s middags rondleidingen.

De Heerlijk & Happy Minifair is van 12.00 tot 18.00 uur en de toegang is helemaal gratis.

Lees ook:

watertoren

Tof! Zondag is de opening van de watertoren

Woon je in de buurt van de watertoren in Veldwijk, dan zal het je niet zijn ontgaan. Er heer...
Majorie Nijbroek - Geplaatst op 8 december 2017

Meer over

Getipt