Dit is er zondag te doen tijdens de WeustDag

Door Majorie Nijbroek 6 juni 2018

Je komt vast wel ’s in het Weusthagpark. Het is een mooi park en er is ook nog eens heel veel te doen, want er zijn heel wat verenigingen actief in het Weusthagpark. Zondag kun je op de WeustDag kennis maken met al die verenigingen. Kom je ook?

De verenigingen in het Weusthagpark zetten zondag hun deuren open voor het publiek. Dat doen ze van 11.00 tot 16.00 uur. We geven je hier wat meer informatie over wat je kunt verwachten.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer bekendheid

Het Weusthagpark ligt midden in Hengelo en het is een prachtig stukje natuur.  Om het fraaie stadspark én de verenigingen meer bekendheid te geven, hebben de verenigingen samen met de Vrienden van het Weusthag de handen ineen geslagen. Vorig jaar deden ze dat voor de eerste keer en dat was zo’n succes dat er nu een vervolg komt. “Het park heeft zoveel te bieden. Een uniek stukje Hengelo, wat echt meer bekendheid verdient”, zegt Willy van Diepen van Heemtuin-IVN. Hij is de drijvende kracht achter de organisatie van de WeustDag. “Dit is de tweede keer dat we deze dag op deze manier organiseren en we hopen natuurlijk op veel bezoekers.”

Dit zijn de deelnemers

De deelnemende verenigingen aan de WeustDag zijn: Tennisclub ’t Weusthag, Ponystal ’t Geerdink, CV Weidemennekes, TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep (dat de nieuwe wijk Hengelose Es bouwt), Kinderboerderij ’t Weusthag, Muziekvereniging Armonia, TurnCentrum Twente, Scouting St. Christoffel, Hengelose IJsclub, Buitenplaats De Houtmaat, Heemtuin – IVN, Biologische Moestuinvereniging, Scouting St. Jeroen Bambi, Stichting Manege de Kapberg.

Loungen aan het water
foto: Buitenplaats De Houtmaat

Demonstraties en activiteiten

Elke vereniging laat zich zien. Dat kan zijn met een demonstratie of een activiteit. We geven je een indruk wat je zondag zoal kunt doen. Je kunt lekker wandelen in het park, maar ook skeeleren, paardrijden, tennissen, gymmen en turnen, de prachtige flora en flauna bewonderen, meedoen aan een typische scoutingactiviteit, luisteren naar muziek en de boerderijdieren aaien van Kinderboerderij ’t Weusthag. Ook een deel van de activiteiten van het Weekend Amateur Kunst (WAK18) zijn in het Weusthagpark.

kinderboerderij 't weusthag.
Kinderboerderij ’t Weusthag.

Puzzeltocht

De kinderen kunnen meedoen aan een puzzeltocht. Je kunt de route die is uitgestippeld bij iedere vereniging afhalen. En de hoofdprijs, die mag er zijn. Dat is een waardebon van €250 die je kunt besteden bij één van de deelnemende verenigingen.

via GIPHY

Route per treintje en parkeren

Wil je alle verenigingen bezoeken, maar is het te ver voor jou of je kleintje om lopend overal langs te gaan? Dan stap je toch in bij treintje Bello. Die rijdt de hele dag gratis langs  alle verenigingen, zodat je overal een kijkje kunt nemen.

Het handigst is om met de fiets naar de WeustDag te komen. Neem je wel de auto, dan kun je parkeren bij de tennisbaan en de kinderboerderij.

treintje Bello
foto: VVV Hellendoorn
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶