Chocolate challenge doen? Dat kan zaterdag tijdens Oyfo LIVE!

Door Miranda Nijland 5 september 2018

Staat er voor zaterdag nog niets in je agenda? Dan hebben wij een leuke tip voor je. Helemaal als je van kunst, dans, theater, muziek en techniek houdt: Oyfo LIVE!

Voor het eerst wordt aan de Industriestraat het festival Oyfo LIVE! gehouden, het nieuwe Hengelose Kunst & Techniekfestival. Het is meer dan een open dag, zeg maar een leuke dag voor het hele gezin. Voor alle leeftijden is er wel iets leuks te zien of beleven.

Je kunt er de hele middag interessante demonstraties dans, theater, muziek, beeldende kunst en techniek zien. Maar je kunt ook meedoen met leuke workshops en open lessen. Zo kun je zilver gieten, een tekenrobot maken, bezig gaan met virtual reality en 3D pennen, robotjes van LEGO programmeren, de chocolate challenge doen en nog veel meer. Ook kun je muziekinstrumenten uitproberen.

Optredens & foodtrucks

Niet vreemd opkijken als je zaterdagmiddag bij Oyfo LIVE! merkwaardige straattheatertypetjes ziet rondlopen. Je kunt ook kijken en luisteren naar interactieve optredens dans en muziek, genieten van de foodtrucks met de heerlijkste lekkernijen of een kans grijpen bij het Rad van Fortuin, waar je leuke prijzen kunt winnen.

Duik het techniekmuseum in

Het museum is deze middag gratis toegankelijk. Daar kom je allerlei grommende en ronkende machines tegen. Superinteressant als je van techniek houdt! Je kunt zelf machines in beweging zetten en coole games spelen. Op Oyfo LIVE! is er een speciale programmering in het museum en in het Petflessenpaviljoen aan de overkant.

Ook leuk: je kunt een expositie zien van kunstwerken die Oyfo-cursisten beeldende kunst het afgelopen seizoen hebben gemaakt. Het thema is meester en leerling. Behalve werkstukken van cursisten exposeren ook docenten een kunstwerk.

Wiewatwaar?

Oyfo LIVE!, zaterdag 8 september, 11.00 – 16.00 uur. Festivalterrein aan Esrein 9 tot en met Industriestraat 9.

Meer over

Doen Getipt