Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle informatie over carnaval in Hengelo 2020 op een rij

Door Majorie Nijbroek 19 februari 2020

Vier je carnaval? Dan heb je vast je mooiste outfit al klaarliggen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen we dan maar. Van de route van de gezinscarnavalsoptocht tot het weer (storm Ellen is in aantocht!): hier vind je alle informatie over carnaval in Hengelo 2020. Naar deze feestjes kun je toe, ook als je niet bij een vereniging bent aangesloten.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Verlichte Optocht

Twentse Lichtparade

Het is elk jaar weer een fantastisch gezicht: honderdduizenden lampjes die de binnenstad van Hengelo sfeervol verlichten tijdens de Verlichte Optocht. Vrijdagavond kun je deze Lichtjesparade weer bewonderen. De tientallen fraai verlichte praalwagens en loopgroepen trekken vanaf 19.15 uur door het centrum. Het startpunt is de Deldenerstraat.

Gezinscarnavalsoptocht

Zaterdagmiddag is de grote gezinscarnavalsoptocht. Die wordt voor de 43ste keer gehouden. Vanaf 14.00 uur kun je de kleurrijke praalwagens, kleine en grote loopgroepen, dweilorkesten en fanfares voorbij zien komen. Of je nu carnaval viert of niet; deze Hengelose Gezinscarnavalsoptocht wil je echt zien.

Carnaval 2020: dit zijn de carnavalsoptochten in onze stad

Carnaval is in zicht. Van 21 tot en met 25 februari barst het feest weer los! Ook in onze stad wordt...

In beeld: foto’s van het kindercarnaval 2020

Dankzij het kindercarnaval dat afgelopen weekend werd gehouden, kunnen de kinderen in Hengelo twee w...

Kindercarnaval

Is de optocht voorbij? Neem je kroost dan mee naar het kindercarnaval bij The Three Musketeers. Ze kunnen lekker dansen en springen op de dansvloer. Ranja en snoepjes staan klaar. ‘3M’ is open vanaf 14.00 uur.

Noorker Carnaval

foto: Pixabay

Ook al zo’n begrip: het Noorker Carnaval. In vier verschillende zalen van Vios kan jong en oud zondag van 13.00 tot 18.00 uur carnaval vieren.

Een greep uit het programma:

  • Kids Area met optreden Mylene & Rosanne en Clown Dotje
  • alle leeftijden: losgaan op de beste (carnavals)hits
  • carnavalsdisco

De entree is €2,- voor kinderen t/m 12 jaar en €3,- voor 12 jaar en ouder.

Kielenbal

foto: Pixabay

Zondagavond zetten de Niksnutten, Maikel Dokter en DJ Beks Feestcafé The Rits op z’n kop. Dan is het Kielenbal, georganiseerd door de Weidemennekes. Iedereen is welkom om mee te feesten, ongeacht of en bij welke vereniging je zit. Aanvang 20.30 uur.

Rosenmontag

En… doorrrr naar de maandag. Heb je er nog geen genoeg van? Dan kun je op Rosenmontag ’s avonds naar het feestje van de Noorkermennekes bij Vios. DJ Donny, Jeffrey Hoffman & Martin Ankone staan op het podium om de party animals aan het hossen te krijgen. Aanvang 20.00 uur.

Het weer

Het zou wel zo fijn zijn als het droog is tijdens de optochten. Een zonnetje erbij, helemaal fijn. Maar aj aj, we worden niet heel blij als we kijken naar het weer dat wordt voorspeld. Het gaat mogelijk opnieuw stormen. Na Ciara en Dennis is het de beurt aan Ellen. Het lijkt een wekelijks bezoekje te worden, want dit zou de derde weekendstorm op rij zijn. Er is nog niet heel veel bekend over storm Ellen. Maar volgens Yannick Damen van Weeronline wordt het – met of zonder storm – sowieso niet veel soeps dit weekend. “Het gaat flink waaien en we zien dat het behoorlijk gaat regenen. Met carnaval op komst, is de kans best groot dat veel activiteiten daarom afgelast gaan worden.” We houden je op de hoogte (al hopen we dat ook de overlast van deze storm meevalt)!

 

Hengelo Weer

Terug in de tijd

Hoe zag carnaval er in de jaren ’70 in Hengelo uit? Nou, zo:

Toen in Hengelo: carnaval in de jaren zeventig

Hou jij van carnaval? Vanaf komende vrijdag 21 februari barst het feest weer los in een groot deel v...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Getipt

adv.