Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yin yoga of hatha yoga: deze lessen kun je nu ook volgen bij FitPunt

Aangeboden door Fitpunt 10 januari 2020

Heb je al eens gesport bij FitPunt, de sportschool in Groot Driene? Zo niet, breng daar dan maar snel verandering in: ze geven hier sinds kort ook yin yoga en hatha yoga. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bij Fitpunt vindt je alles onder een dak. Nu afgelopen jaar het nieuwe sportcentrum de deuren heeft geopend, is ook het concept veranderd. “Kleinschalige groepslessen met persoonlijke aandacht aangevuld met body & mind, met meer ruimte voor meditatie en yoga, voeding en persoonlijke begeleiding”, vertelt Marc Haagsma, directeur van Fitpunt. “Dit aanbod willen we uitbreiden.” Je lichaam en geest in balans krijgen én houden, daar draait het om.”

Onlangs hielden ze een body & mind dag. Bezoekers konden tijdens die dag op een laagdrempelige manier kennismaken met de verschillende lessen body & mind. Een dag vol yoga, tattoos, lekker eten, massages, transformeel ademen en mooie klanken.”We willen naar 15 body & mind lesuren in de week”, vertelt Marc Haagsma van FitPunt. Nu hebben we er 8. Het zou mooi zijn als we straks een voltallig body & mindprogramma hebben naast het fitnessprogramma. We zetten de lessen die je nu kunt volgen voor je op een rij:

Hatha yoga

Ben je hier al bekend mee? Door bewust te voelen leer je het verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Met de lichaamshoudingen en ademhaling komen je  gedachten en lichaam in balans.

Yin yoga

Bij FitPunt kun je ook een cursus yin yoga volgen. Yin yoga is de tegenhanger van de yang yogavormen. Onder yang yoga vallen onder meer inyasa yoga, ashtanga yoga en power yoga. Dit zijn yogavormen waarbij je voornamelijk je spieren oefent en het warm krijgt. Bij yin yoga doe je het tegenovergestelde, je gaat verstillen en legt de focus op het bindweefsel en andere stugge weefsels in het lichaam. Door een wat langere focus, 3 tot 5 minuten per houding, worden weefsels sterker en soepeler. “Ben je snel afgeleid”, zegt Lizet coördinator body & mind, “bij yin yoga wordt je weer teruggebracht naar je gevoel, je lijf en je ademhaling.”

Power yoga

Deze vorm is zwaarder dan hatha yoga. Door inspannende lichaamshoudingen en ademhaling wordt je lichaam soepeler en ontvang je positieve energie. Lizet geeft voor FitPunt lessen power yoga. Ze voelt zich er zelf beter door. “Ik heb minder pijnklachten”, vertelt ze. “Het fijnste onderdeel vind ik de bewustwording van je lijf als je dat toe kan laten. Ik zie geregeld dat mensen tot rust komen tijdens de les. Als ze na een oefening even blijven zitten en niets doen.”

Klankschalen en gong

Hou jij er niet zo van om tijdens het sporten alle kanten op te moeten rennen? Misschien is een les klankschalen en gong wel iets voor je. Deze les geeft zowel jouw lichaam als geest rust en energie tijdens. Door de verschillende klanken en trillingen zal je positief verrast zijn naar de uitwerkingen. Energie, rust, verdieping en ontspanning zijn de meest voorkomende reactie uit de les. Klankschalenbad wordt iedere week op maandag en woensdag aangeboden bij Fitpunt. Tevens organiseren ze meerdere malen per jaar een concert van een uur of langer. Ervaring met yoga of meditatie is absoluut niet vereist, iedereen kan meedoen. Kom het gewoon meemaken! Terwijl je ontspannen op een matje ligt, geniet je van het bad/concert.

Kerala Abhyanga Massage

Abhyanga is de Ayurvedische massage van het gehele lichaam. Abhyanga is een zachte, ritmische massage met warme (kruiden)olie. Het is een helende massage, die lichaam, ziel en geest ontgift en verbindt. Tijdens de Body & Mind dag is er een voorproefje gegeven van 15 minuten, waarin rug en armen behandeld werden. Deze massage kan worden gegeven door twee masseurs, waardoor er sprake is van 4-handen massage. Deze vorm van massage komt uit India.

En zet ook deze data in je agenda:

  • 14 januari Skifit cursus 5 lessen
  • 15 januari Afslankcursus 10 lessen
  • 03 februari Bokszaktraining voor vrouwen 5 lessen
  • 11 februari Start Cursus Zeker bewegen
  • 19 februari Sportinstuif voor de jeugd van 5 t/m 13 jaar
  • 01 maart Body & Mind dag

Lees ook:

Marc runt Fitpunt: ‘Ik wil mensen laten genieten van de mooie dingen van bewegen en ontspannen’

Je hebt het vast al wel gezien: het vernieuwde sportcentrum van Fitpunt op de hoek van de PC Hooftla...

Meer over Fitpunt ontdekken?

Fitpunt sportcentra

Geopend08:45 - 12:00 |14:00 - 22:00

P.C. Hooftlaan 50, Hengelo

Bekijk meer:sportcentra
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.