Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Festival met meer dan 100 speciaalbiertjes bij Hazemeijer Hengelo

Door Majorie Nijbroek 5 juni 2018

Koene Ridder, Rokkenjager of Gladjanus. Weet jij meteen waar we het over hebben? Inderdaad ja, dit zijn namen van speciaalbiertjes. Drink jij graag zo’n lekker bijzonder biertje? Dan moet je je zondag écht naar Hazemeijer aan de Tuindorpstraat komen. 

Rondom de Twentse Bierbrouwerij wordt zondag het zevende Twents Speciaalbier Festival gehouden. Meer dan 30 bierbrouwers uit heel Nederland laten je kennismaken met heel, heel veel speciaalbiertjes.

Het Twents Speciaalbier Festival is het oudste bierfestival van Twente. En het is ook het meest bezochte bierfestival van de streek. Vorig jaar kwamen jullie met zo’n 5000 af op dit festival, dit jaar verwacht de organisatie er heel wat meer. Reden waarom het terrein bijna een keer zo groot wordt.

Veel brouwerijen en biertjes

Daarover zo meer. Eerst wat meer over de speciaalbiertjes. ‘Het vieren van het Nederlandse speciaalbier’ is het motto. Je vindt een groot aanbod van brouwerijen en meer dan 100 bijzondere biertjes. En die brouwerijen, dat zijn allemaal kleine brouwers waarvan je de biertjes niet bij elke slijter of in elke supermarkt ziet staan. De biertjes hebben fraaie namen als Heilig Boontje, Nachtzuster en Anti-kater bier. Ook als echte bierkenner kun je op het festival nieuwe biertjes ontdekken.

Wijnplein en Kids Area

Ben je niet echt een liefhebber van biertjes? Geen reden om niet naar Hazemeijer te komen, want je vindt op het festivalterrein ook een Wijnplein en een GT-Bar waar je Gin Tonics drinkt. Gaat je maag rommelen? Er is een foodmarkt waar je verschillende foodtrucks vindt. Ook is er een Twents Ros Rodeo Arena en de lokale bands Ten Tap Trouble en The Powerfactory zorgen voor live muziek.

foto: Tessa Heijmer
foto: Tessa Heijmer

Kids Area

En terwijl jij van je biertje of andere drankje nipt, vermaken je kids zich vast prima in de Kids Area. Ze kunnen er springen op het springkussen, zich laten schminken en knutselen. Zo kunnen papa en mama ook genieten 😉.

Wat: Twents Speciaalbier Festival
Waar: Hazemeijer-terrein aan Tuindorpstraat 61
Wanneer: zondag 10 juni, 14.00 – 20.00 uur
Kosten: entree gratis.

adv.