Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Loop (en lach) je mee? De eerste officiële lachwandeling in Hengelo komt eraan

Door Majorie Nijbroek 3 augustus 2019

Je kent vast de uitdrukking ‘lachen is gezond’. En dat is dus écht zo. Allison Esman weet er alles van. De Hengelose is lachcoach. Ze geeft sinds vorig jaar lachsessies en komt nu met iets nieuws: een lachwandeling. Wandel (en lach) je mee?

Waarom lachen gezond is? Nou, omdat je hersenen een stofje uitscheiden als je heel erg moet lachen. Dat stofje heet endorfine en maakt dat je je lekker voelt. Lachen zorgt ook voor minder stress en slapeloosheid. En het mooie: het kost helemaal niets!

Leuk en leerzaam

Dus is het goed om veel te lachen. Allison geeft elke eerste maandagavond van de maand lachsessies in buurtcentrum ‘t Lansink en desgewenst ook op locatie. “Het is leuk en leerzaam. En naar mijn mening ook goed en nodig om vaker te lachen met zijn allen”, verklaart ze.

Na een lachsessie en dus ook na een lachwandeling voel je je een stuk vrijer, blijer en gezonder. “Lachen heeft heel veel positieve effecten! En we hebben het gratis tot onze beschikking. Het zou gewoon zonde zijn als we met zoiets waardevols niets zouden doen.”

Visitekaartje

Of ze zelf veel lacht, vragen we Allison. Ja dus, horen we.  “Ik lach mijn hele leven al. Mijn lach is mijn visitekaartje.” En hoe mooi is het dat je andere mensen blij kan maken door ze te laten kennismaken met de kracht van lachen.

Daarom roept Allison op om het gewoon eens uit te proberen en mee te doen aan de lachwandeling. En ze verzekert: “Daarna ga je met een ontspannen en blij gevoel weer naar huis.”

De eerste officiële lachwandeling van Hengelo is op donderdag 8 augustus in Oele. Wie meeloopt, wordt om 19.00 uur aan de Olde Meulenweg 16 (de carpoolplek schuin tegenover restaurant De Zevenster) verwacht. De wandeling duurt iets meer dan een uur.

Doe je mee?

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar [email protected] Meer weten over de lachsessies van Allison? Kijk dan eens op haar website.

Ook leuk om te lezen:

Zangfietspad

Keep singing: we hebben nu een echt Zangfietspad in Hengelo!

Je fietst over de Fietssnelweg F35 en zingt enthousiast mee met al die fijne nummers uit je Spotify-...

Meer over

Doen Getipt

adv.