Eerst thuis opruimen, dan cashen op de kleedjesmarkt

Door Majorie Nijbroek 6 juni 2018

Heb jij kids in huis, dan herken je het vast. De kasten puilen uit met speelgoed, maar heel veel puzzels, poppen, boeken en spelletjes worden niet of nauwelijks gebruikt. Maar nu heb je een goede reden om samen met je kids de kasten op te ruimen: op 16 juni is er een kleedjesmarkt in de Weusthagstraat. 

Het is een nieuw initiatief; de kleedjesmarkt wordt voor de eerste keer gehouden. “Het idee is eigenlijk ontstaan doordat er groot onderhoud in de wijk aankomt. Dan moet je huis toch opgeruimd worden”, lacht mede-initiatiefneemster Njusja. Ze is zelf moeder van twee kids, van 6 en 7 jaar en weet nu al dat haar kids flink wat spul hebben om op 16 juni uit te stallen op het kleedje.

Op de kleedjesmarkt kunnen kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassenen) hun spulletjes verkopen. Alle kinderen kunnen meedoen, ook als je niet in de buurt van de Weusthagstraat woont.

Spulletjes uitstallen

Kids kunnen die zaterdag vanaf 9.00 uur hun kleedje – van maximaal 2 x 2 meter – neerleggen en hun spulletjes erop leggen. Om 10.00 uur mogen ze beginnen met de verkoop. Jij komt (hopelijk) van die overvolle kasten af en je zoon of dochter houdt er vast een leuk zakcentje aan over. Jij blij, kids blij! Kunnen ze weer naar de speelgoedwinkel om wat nieuws te kopen. Oh nee, dat is dan vast niet de bedoeling 🙂

De kinderen krijgen gratis limonade en een lekkere verrassing. Voor jou als begeleiding is er koffie en thee.

Aanmelden

Meedoen aan de kleedjesmarkt is helemaal gratis, wel moet je je kinderen even aanmelden. Dat kan tot 13 juni via het mailadres [email protected]. Zet er even bij hoeveel kinderen er meedoen, dan wordt een kleedje gereserveerd.

Springen en spelen

De kleedjesmarkt duurt tot 13.00 uur. Maar daarna willen je kids vast nog even blijven, want er zijn tot 16.00 uur nog leuke activiteiten gepland. Er staat een supergaaf spring- en klimkussen, er zijn spelletjes, de Wensambulance staat geparkeerd in de Weusthagstraat en ook de politie is van de partij.

Kom je met de auto naar de Weusthagstraat, dan kun je parkeren bij de sporthal of bij de kinderboerderij.

Meer over

Doen

adv.