Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vergeet Pokémon, zet een teddybeer achter je raam voor jonge Hengeloërs

Door Majorie Nijbroek 26 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij ook een beer voor je raam in Hengelo? Stuur ons een foto! 

Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank wordt een wandeling uitdagend voor kinderen. Als ouder kun je dan ook meteen even de benen strekken.

De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Good to know: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Maar de groep moet niet te groot zijn. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen samen in een speeltuin spelen.

Het is trouwens wel de bedoeling dat je in je eigen omgeving blijft met de berenjacht. Hierbij dus geen Pokémon-taferelen, waarbij mensen door het land trekken op zoek naar punten. Dat is niet de opzet.

Meedoen?

Je kunt via dit formulier aangeven dat er bij jou thuis een beer voor het raam staat. In dit overzicht  komen vervolgens alle beren te staan, waarna kinderen de beren kunnen zoeken. Op berenjacht!

#berenjacht

Posted by Linette van Triest on Wednesday, 25 March 2020

Lees ook:

Van der Poel trakteert personeel ZGT op een ijsje

Ah, wat een mooi gebaar. De Hengelose ijsmaker Van der Poel IJs heeft het personeel van het ZGT getr...

Nieuwe kaart: op deze plekken is het coronavirus vastgesteld

Deze evenementen gaan niet door vanwege nieuwe coronamaatregelen

Meer over

Corona Doen

adv.