Het BAM! Festival in een handig overzicht

Door Miranda Nijland 17 mei 2018

Ben je ook zo’n liefhebber van muziek, kunst, theater en sport? Ja? Dan kun je zaterdag 26 mei je hart ophalen tijdens het BAM! Festival in het Prins Bernhard Plantsoen. Het BAM! Festival is een laagdrempelig, gratis te bezoeken festival dat dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden. Inmiddels is BAM! een begrip in Hengelo. 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zin in een dagje ontspanning met vrienden, familie, collega’s en kennissen onder het genot van een hapje en een drankje? Het BAM! Festival is vooral geliefd door de relaxte sfeer waarbinnen alle activiteiten plaatsvinden. Er is de gehele dag volop muziek te beluisteren van bekende en minder bekende artiesten in diverse stijlen op verschillende podia. Wij zetten enkele aanraders voor je op een rij. Het hele programma vind je hier.

Clearwater Creedence Revival

Clearwater Creedence Revival is een CCR tribute. En wat voor eentje. De Britse bandleden brengen opgeteld met gemak een eeuw aan ervaring op de bühne en ze speelden samen met de allergrootsten. Met Peter Barton (The Animals) en Geoff Hammond (Denny Laine Band), Graham Pollock en Alan Sagar weet je dat je op kwaliteit kunt rekenen. En op klassiekers. Have You Ever Seen the Rain, Proud Mary, en Susie Q: ze komen allemaal voorbij.

Tijd? 14.45 – 15.45 uur
Waar? Sweet Pepper Stage Pop

Sabrina Starke

Foto: ANP

Sabrina Starke is een selfmade, award-winnende – o.a. 2 Edisons – singer-soulwriter uit Rotterdam. Haar muzikale Surinaamse familie liet de eerste vonk van creativiteit op Sabrina overslaan. Met haar melodische, krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid in ieders hart. Soul, folk, hiphop en reggae hebben een grote invloed gehad op haar one-of-a-kind sound. BAM! is trots dat ze haar op het podium mogen begroeten.

Tijd? 18.00 – 19.00 uur
Waar? Sweet Pepper Stage Soul

André Manuel

Foto: ANP

Fleetwood Mac-covers? Een balanceeract op het slappe koord? Een vaginamonoloog? We hebben geen idee waarmee André Manuel naar BAM! komt. Is eigenlijk al jaren zo. Maar Manuels optredens trekken wel elke editie meer mensen. Er wordt zelfs gefluisterd dat sommige bezoekers alleen voor André op BAM! komen.

Tijd: 16.30 – 17.15 uur
Waar? Storkstage Cabaret

Fresku

Foto: ANP

Fresku breekt met zijn debuutalbum door in 2009 en behoort in één klap tot de top van de Nederlandse hiphop. Een combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt zijn werk. Daarbij durft hij elk thema bij de kop te pakken. Zijn aanpak wordt breed gewaardeerd: een studiosessie bij 101Barz van eind vorig jaar is inmiddels 2,5 miljoen keer bekeken. Kom op BAM! zelf ervaren wie dit fenomeen is.

Tijd? 21.15 – 22.15 uur
Waar? Sweet Pepper Stage

De Kunstbende Area

Beeld: BAM Festival

Dit jaar slaan Kunstbende, Rabobank en BAM Festival Hengelo de handen ineen en wordt de Bernhard Lounge omgetoverd tot een gloednieuw terrein: de Kunstbende Area. In deze area is veel te doen, heel veel! Kunstbende neemt een talentvolle line-up mee met artiesten uit de categorieën: muziek, dans, theater, taal en dj!

Dwarse theatermaker

Kunstbende-boegbeeld Stefano Keizers komt langs. Bij deze dwarse theatermaker gaat niets zoals je verwacht! Volg een workshop Bandana vouwen bij Studio Maki en show het eindresultaat in de fotobooth, laat een festival Eyepaint zetten of kraak je hersenen in de escaperoom. Wil je zelf het podium op? Kom dan jammen in de Rabokeet of bouw een feestje met Karakazoo! Alle stiltes worden opgevuld door het praatgrage duo Rens en Koen, beter bekend als ‘Lieve Bertha’.

En superhandig, deze plattegrond

Beeld: Facebook BAM Festival

Hoe handig. Deze plattegrond, gemaakt door de BAM-organisatie, kun je natuurlijk niet missen.

Vrijwilliger worden?

Vrijwilligers kun je nooit voldoende hebben, dat geldt ook voor het BAM! Festival. Wil je helpen? Er zijn vele verschillende posities waar jij kunt stralen. Hier kun je je inschrijven.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.