Dit is er te doen dit weekend in Hengelo

Door Miranda Nijland 6 juli 2018

Het is nog net geen vakantie. Dat betekent dat nog veel Hengeloërs de stad draaiende houden. En voor de meerderheid van die mensen is het (bijna) weekend. Hier moet je zijn!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Struinen tussen de kraampjes

Noorker Zomermarkt
foto: Noorker Zomermarkt

Wil je er zaterdag lekker even op uit? Neem dan een kijkje bij de Noorker Zomermarkt. Een gezellige braderie met diverse kramen en kleedjesmarkt bij de Onze Lieve Vrouwekerk. Voor de kinderen is er weer genoeg vermaak. Zij kunnen zich uitleven op de Jungle Stormbaan, een creatieve workshop, een chill out les volgen of geschminkt worden. Genieten van een lekker ijsje, koffie of anders lekkers kan op het gezellige terras. Hengelo van boven zien? Dat kan als je de kerktoren van de O. L. Vrouwekerk gaat beklimmen. Om 17.30 uur is er nog een loterij, waarna iedereen nog met een hapje en drankje kan nagenieten op het terras.

Uittip: kraampjes, kleedjes en lekker hapje en drankje tijdens de Noorker Zomermarkt

Onze uittip: zaterdag 7 juli van 12.00 tot 18.00 uur wordt alweer de derde editie van de Noorker Zom...

Einduitvoering Oyfo Muziek

Foto: Facebook Oyfo

Heb je zin aan een afwisselende concertavond? Op zaterdag 7 juli is de jaarlijkse einduitvoering van Oyfo Muziek. De aanvang is vanaf 19.30 uur, bij het Esrein, Zaal Zuid en Theater Kamak. Meerdere leerlingenensembles hebben zich voorbereid om hun musiceerkunsten te laten horen. Je kan genieten van de klanken van slagwerk, gitaar, saxofoons, koperblazers, piano, houtblazers, kinderkoor en blokfluit.

Wanneer? Zaterdag 7 juli, van 19.30 tot 22.30 uur
Waar? Zaal Zuid

Orkestenzondag bij De Houtmaat

Foto: De Houtmaat

Genieten in de buitenlucht? Dat kan zondag tijdens Cultuurpodium Houtmaat. Voor de Bigband Eightynine & Ellis kun je er vanaf 14.30 uur terecht. Bighand Eightynine is in 1989 opgericht in Borne door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden. De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’20 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde bigbands tot bloei kwamen. Zangeres Loes Ossevoort en zanger Martin ter Haar brengen hun interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Frank Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald en Billy Holiday.

Wanneer? Zondag 8 juli vanaf 14.30 uur
Waar? Buitenplaats De Houtmaat

Open dag bijentuin/heemtuin

Foto: Facebook Bijentuin Hengelo

Word jij ook altijd vrolijk van dit seizoen wanneer er weer zoveel mooie bloemen in bloei staan? Tijdens de open zondagen van de Heemtuin in mei is er speciale aandacht voor voorjaarsbloemen. Je kunt genieten van de bloemenpracht, maar hoe leuk is het om ook meer te weten te komen. Voor de kinderen zijn er opdrachtjes en kleurplaten. De Heemtuin Weusthag aan de Van Alphenstraat 15A is zondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Ook de bijentuin aan de Landmansweg is open. In de Bijentuin geven de imkers uitleg over de wonderlijke wereld van de honingbij. Er zijn rondleidingen door de bijenstal en er is een observatiekast waarmee je de koningin en haar werksters aan het werk kunt zien. Er is ook Hengelose honing van de imkers te koop.

Waar? Van Alphenstraat 15A (Heemtuin) en Landmansweg 141 (Bijentuin)
Wanneer? Zondag 8 juli

Nostalgie proeven in Kabouterhuisje

Het Kabouterhuisje aan het Hyacintenpad is vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur weer open voor publiek. Dit bejaardenhuisje dat in 1961 werd gebouwd is volledig ingericht in de interieurstijl van de jaren zestig (door museum ‘Sfeer van Weleer’ uit Rekken). Netty Bakker, vrijwilligster van de Stichting Erfgoed Hengelo: “Het leuke is, iedere bezoeker heeft zijn eigen verhaal. Mensen hebben veel herinneringen als ze hier komen.”

Wanneer? vrijdag 6 juli, 14.00 tot 16.30
Waar? Hyacintenpad

Het Kabouterhuisje is ook op de volgende data te bezoeken: vrijdag 3 augustus en vrijdag 7 september

De kabouterhuisjes staan al 30 jaar op de lijst om gesloopt te worden.

Mysteries opgelost: Waarom zijn de Kabouterhuisjes bijzonder?

Ze staan al 30 jaar op de slooplijst, maar zijn nog steeds niet gesloopt: de huisjes in de bloemenbu...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.