Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Hengelo

Door Miranda Nijland 21 december 2018

Voor sommige mensen is dit weekend het begin van nog langer genieten van vrije tijd en leuke dingen doen. Want: kerstvakantie! Maar anderen worden maandag gewoon misschien nog wel door de baas op het werk verwacht. Welke van de twee voor jou ook geldt: het weekend is er om lekker van te genieten. Deze leuke dingen in Hengelo helpen je daar vast bij.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Santa Event

We krijgen komend weekend een supertof nieuw evenement in Hengelo! Het heet het SantaEvent en ja, de focus ligt bij dit festijn op kerst. Op het marktplein, bij de beren, komt een iglo te staan. Daarnaast zie je 3 grote ijsblokken staan; het zijn grote, ingevroren blokken ijs. En het leuke: in die blokken ijs zijn cadeaubonnen verstopt. Deze zijn gedoneerd door 54 Hengelose ondernemers uit de binnenstad. Om een cadeaubon te winnen, moet je wel even in actie komen. Ze zijn namelijk ingevroren. Je moet echt eerst prutsen en peuteren om een bon te pakken te krijgen. Je kunt op de Facebookpagina van SantaEvent Hengelo voorspellen wanneer het ijs gesmolten is. Raad je het goed, dan maak je kans op een dagje shoppen mét diner voor 2 én overnachting. Totale waarde: €1000. Leuke prijs nietwaar! Nu maar hopen dat je over goede voorspellende gaven beschikt…

Waar? Marktplein
Wanneer? Zaterdag 22 en zondag 23 december

De Notenkraker

Foto: Schouwburg Hengelo

Een magischer begin van de feestdagen is bijna niet denkbaar. Heb je vrijdagavond nog niets in je agenda staan? In Schouwburg Hengelo wordt de Notenkraker opgevoerd. Een voorstelling met prachtige danspartijen, een schitterende balletgroep, honderden kostuums, een groot orkest en sprookjesachtige decors.

Waar? Schouwburg Hengelo
Wanneer? Vrijdag 21 december

Festival Lessons & Carrols

Foto: Sint Lambertusbasiliek Hengelo

Wij zochten het even op: het allereerste Festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge, Engeland. Daarna werd het een traditie en verspreidde het zich uit over heel Groot-Brittannië. Ook in Nederland wordt nog steeds op veel plaatsen voorafgaand aan Kerst dit festival met lezingen en gezangen rond het kerstverhaal gezongen. Vrijdag in onze eigen Lambertusbasiliek! De carols worden uitgevoerd door de koren ‘Voices to Heaven’ en Koorschool Lambertus. Het geheel staat onder leiding van dirigent Louis ten Vregelaar en wordt begeleid door organist Gerrit Hoekstra.

Wanneer? Zaterdag 22 december van 17.00 tot 18.00 uur
Waar? Lambertusbasiliek

Wereldmuziek en mantra’s zingen

Foto: Pixabay

Hou je van zingen? Jorien Schepers houdt vrijdag 21 december een avond wereldmuziek en mantra’s zingen. Van 19.30 tot 21.30 uur worden in de Remonstrantse Kerk aan de Woltersweg 11 liederen gezongen rond midwinter en kerst. De kosten zijn €10. Er worden eenvoudige mantra’s en liederen gezongen rond midwinter en kerst. Tussen de liederen is het stil. Er wordt a capella gezongen of met pianobegeleiding. Meestal eenstemmig, vaak spontaan meerstemmig. Lijkt dit je wat? Je kunt je aanmelden via [email protected] of tel. 06-12964034.

Waar? Vrijdag 21 december vanaf 19.30 uur
Wanneer? Remonstrantse Kerk, Woltersweg 11

Kerstmiddag

Foto: Pixabay

Kerst inluiden in de kroeg, dat kan maandagmiddag weer in Hengelo. Kerstmiddag vieren in Hengelo is een jarenlange traditie. Het feest barst los in heel veel kroegen in het centrum.

Waar? Diverse horecagelegenheden in het centrum en bij ’t Twentse Ros aan de Twekkelerweg
Wanneer? Maandag 24 december

Dit is er allemaal te doen in december in Hengelo

Mensen, het is alweer bijna december. De maand van Sinterklaas, Kerstmis en oud & nieuw. Koude dagen...

Dit is er allemaal te doen in december in Hengelo

Mensen, het is alweer bijna december. De maand van Sinterklaas, Kerstmis en oud & nieuw. Koude dagen...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.