Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Money money! Deze Hengelose initiatieven en projecten krijgen geld

Door Majorie Nijbroek 7 oktober 2019

Ga je een evenement organiseren of heb je een project bedacht dat ‘maatschappelijk gezien van betekenis’ is voor Hengelo? Altijd goed! En weet je dat je misschien wel een geldbedrag kunt krijgen om dat evenement of project uit te kunnen voeren? Je kunt een aanvraag indienen bij het Lokaal Fonds Hengelo. Dat is het lokale goede doelenfonds. Iedere maand beoordeelt het bestuur de aanvragen die zijn binnengekomen. We zetten voor je op een rij welke initiatieven in september geld hebben gekregen en waarvoor. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Wat de Pot schaft

Ken je de Stichting Wat de Pot schaft? Het is een dit jaar opgestart initiatief. Het aantal alleenstaanden neemt toe en dus zijn er ook steeds meer mensen die alleen koken en eten. En zeg nou zelf, dat is niet altijd even leuk. De stichting wil proberen om die mensen samen te brengen in het Parochiehoes in Beckum, want samen koken en vervolgens samen aan tafel is wel zo gezellig. Dit project richt zich vooral op alleenstaande bewoners uit Beckum en Oele.

Noodfonds Hengelo

Soms zijn er mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Maar wat als je niet bij de gemeente of andere instanties (zoals bijvoorbeeld de Voedselbank) terecht kunt? Dan is het mooi als daar het vangnet van het Noodfonds Hengelo zou zijn. Het nieuwe initiatief richt zich op situaties die écht geen ander antwoord kennen. Zijn er toch andere oplossingen in beeld, dan kan het Noodfonds terugverwijzen of doorverwijzen.

Mattheus Passion

De TCOV – de Twentse Christelijke Oratorium Vereniging – gaat de Mattheus Passion uitvoeren. De datum is al bekend: de uitvoering is op 29 maart 2020. Ook de locatie is bekend: de gerenoveerde stadhuishal. De muziekvereniging krijgt een bijdrage om dit grote klassieke werk volgend voorjaar uit te kunnen voeren.

Kerstfestival

Het is een mooie traditie: het kerstfestival ‘Kerst met Cunera’ dat al jaren op Tweede Kerstdag wordt gevierd. Als je er al eens bent geweest, zul je beamen dat de scouts van Scouting Cunera-St. Marcellinus er veel tijd en energie in steken. Een levende kerststal, schapenhoeders, kraampjes met eten en drinken, optredens, een stormbaan en nog veel meer. En van dat alles kun je helemaal gratis genieten. Mooi dat Cunera een bijdrage krijgt om ons ook dit jaar op Tweede Kerstdag een gezellig uitje te bieden!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.