Decemberfeest in de Drienerstraat, SantaWalk en meer Hengelose weekendtips

Door Majorie Nijbroek 14 december 2018

Het is weer vrijdag, dus hoogste tijd om je weekend te plannen. Ga jij zaterdag naar het altijd gezellige Decemberfeest in de Drienerstraat of ben je zondag bij de SantaWalk? Dit en meer kun je dit weekend doen in Hengelo.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kerst in de Drienerstraat

decemberfeest

Zaterdag is het altijd gezellige Decemberfeest in de Drienerstraat. De ondernemers hebben een kraam buiten de winkel staan met leuke kerstspulletjes en ja, ook de kerstman heeft beloofd dat hij naar de Drienerstraat komt. Als je het leuk vindt, mag je met de kerstman op de foto. Hiervoor staat een speciale ‘fototent’. Ook superleuk: je zult heel wat boerderijdieren aantreffen. Een aantal dieren loopt vrij rond in de straat en er staat een kerststal. Jonge bezoekertjes kunnen ezeltje rijden. Om de gezellige decembersfeer nog meer te verhogen, klinkt er gezellige kerstmuziek en staan overal door de straat vuurkorven opgesteld. Natuurlijk kun je warme chocomelk en/of glühwein krijgen en bij Salon Skin Glow kun je op een bankje gaan zitten en lekker marshmallows roosteren.

Zaterdag 15 december, 9.30 – 17.00 uur

SantaWalk

SantaWalk
foto: SantaWalk Hengelo

Verkleed als kerstman rondhuppelen. Heb je dat altijd al eens willen doen? Zondag krijg je die kans in eigen stad, want dan is de SantaWalk. Je holt, wandelt of huppelt als kerstman een route van 1,5 kilometer over het stadserf. En het mooie is dat de volledige opbrengst naar het goede doel gaat: Join4Energy. Het hele programma vind je hier.

Santa Run

Zó leuk! Hengelo krijgt dit jaar weer een Santa Run

Heb je weleens gehoord van de Santa Run? Dat is een hardloopevenement dat in veel steden gehouden wo...

Petje af! Leerlingen Montessori College zetten zich in voor SantaWalk

Daar word je toch stil van? Een groep leerlingen uit 5 vwo van het Montessori College Twente heeft d...

Wintermarkt

kerstmarkt
foto: Pixabay

Zondag kun je in de binnenstad een flinke portie kerstsfeer opsnuiven. Van 12.00 tot 17.00 uur is de Wintermarkt op het Brinkplein en in de passage van de Brink. De winkels zijn open, dus je kunt nog wat kerstcadeaus inslaan of je laten informeren over het perfecte kerstdiner. Het koor Völle Wille zingt sfeervolle kerstliedjes en de Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers verspreiden de oal’n roop. En ben je toch in de stad, dan kun je mooi de SantaWalk meepakken of een rondje schaatsen op de ijsbaan op het marktplein.

schaatsbaan

Leuk! We krijgen deze winter weer een schaatsbaan in centrum Hengelo

Afgelopen jaren hadden we in december WinterWorld Twente. Deze organisatie heeft zich echter terugge...

Kinderkerstfeest

via GIPHY

Ook leuk om zondag samen met je kinderen naar toe te gaan: het kinderkerstfeest in de Waterstaatskerk. Meezingen met kinderkerstliedjes, meeswingen met de band en luisteren naar een kerstverhaal. Het kinderkerstfeest begint om 16.30 uur en duurt ongeveer een uur. Vanaf 16.00 uur kun je de kerk al binnengaan en staat er warme chocolademelk klaar. De entree is gratis, maar een vrije gift is welkom. Je vindt de kerk aan de Deldenerstraat 18.

GOED = DOEN Festival

GOED = DOEN

 In de oude watertoren is zondag het GOED = DOEN Festival. Deze datum, vlak voor Kerstmis, is niet zomaar gekozen. Met kerst wordt er veel geconsumeerd. De milieubelasting is dan ook groot. Met dit festival wil de Hengelose Dyanne Weevers, ontwerpster van duurzame mode, in samenwerking met de Stichting Groener Hengelo laten zien hoe we kunnen bijdragen aan een duurzame wereld. Er is een kerstmarkt met duurzame kerstspulletjes, een beurs waar je kleding kunt ruilen, er is vegetarisch eten, er komen sprekers en kinderen kunnen iets creatiefs in elkaar knutselen met restafval.

Zondag 16 december, 13.00 – 19.00 uur

Goed=Doen Festival

Shoppen zonder schuldgevoel? Duurzame kerstmarkt bij GOED=DOEN Festival

Knutselen met restafval in een bijzondere festipitent, je eigen kleding ruilen tegen iets anders leu...

Kerstconcert

Posted by Evander Eijsink on Sunday, 9 December 2018

 

Evander Eijsink is nog maar 10 jaar, maar een groot pianotalent. Vrijdag kun je Evander horen spelen tijdens het kerstconcert van het Twentse Jeugd SymfonieOrkest in de Lambertusbasiliek. Op het kerstprogramma staat het tweede deel van het pianoconcert van Grieg. Sopraan Sandra Fluttert zingt klassieke en licht klassieke werken en ook het koor van het Twickel College laat van zich horen. Een kaartje kost €10 en bestel je via [email protected] of koop je ’s avonds aan de deur.

Vrijdag 14 december, 20.00 – 22.00 uur

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.