Deze vurige dansvoorstelling over een driehoeksverhouding wil je bijwonen

Aangeboden door Introdans

Carmen (Brooke Newman) en haar eerste geliefde Don José (Alberto Tradanico)

Een sterke vrouw die weet wat ze wil, dat klinkt toch als een vrouw van deze tijd? Toch is ‘Carmen’ een verhaal van bijna 150 jaar geleden, uit de opera met dezelfde naam. Hoe modern dit verhaal uit 1875 is, ontdek je in de nieuwe voorstelling Carmen.maquia van dansgezelschap Introdans.

Bij dansvoorstellingen denk je misschien aan sprookjes waarbij het geluk van de vrouwelijke hoofdpersoon afhangt van een man. Brooke Newman danst de rol van Carmen en doorbreekt dat vooroordeel: “Het verhaal was 150 jaar geleden vernieuwend. In onze uitvoering is het verhaal helemaal van nu.”

Een noodlottig einde

Met deze avondvullende dansvoorstelling doet Introdans het anders dan anders. Doorgaans zijn er geen hoofdrollen maar voor Carmen.maquia maakt het dansgezelschap een uitzondering. Brooke: “Carmen is een sterke en charismatische vrouw. Ze weet wat ze wil, krijgt voor elkaar wat ze wil en laat geen misbruik van zichzelf maken. Het is een gepassioneerde vrouw die houdt van flirten. Totdat ze verliefd wordt.”

Carmen komt in een driehoeksverhouding terecht die niet goed voor haar afloopt. De naïeve soldaat Don José verliest zijn hart aan haar en verlaat zijn jeugdliefde en het leger. En Carmen? Die valt voor de stierenvechter Escamillo. Uit jaloezie doodt Don José de gepassioneerde Carmen.

Lees verder onder de trailer van deze voorstelling >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Gevoelig én sexy

Het is Brookes eerste keer dat ze een hoofdrol danst. “En ook voor het eerst dat ik me zo inleef in een karakter. We spelen altijd abstracte voorstellingen waarbij je opgaat in de groep. Carmen is een sterke vrouw waarin ik me herken, die de neiging heeft om problemen binnen te houden. Maar ze heeft ook een bepaalde gevoeligheid én sexappeal. Die verschillende kanten laten zien, vind ik heel leuk om te doen.”

Herkenbaar met een twist

Wat Carmen.maquia gemeen heeft met de bekende opera, is de prachtige muziek van Georges Bizet. Anders dan de opera is er geen zang. Zonder dat je het weet, ken je de opzwepende muziek misschien wel. Ook die bracht een uitdaging, vertelt Brooke.

“Gustavo Ramírez Sansano maakte ruim tien jaar geleden deze choreografie en wij voeren hem voor het eerst op in Nederland. Hij combineert moderne dans met invloeden van flamenco en de paso doble. De originele muziek is vaak heel snel en vol passie. Om dan juist de zachte kant en kwetsbaarheid van Carmen te laten zien, vind ik een uitdaging.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: Hans Gerritsen

Boeiend van begin tot eind

“Deze voorstelling is echt een aanrader omdat de muziek, de kostuums en de sfeer heel mooi zijn. Choreograaf Gustavo Ramírez Sansano koos Picasso’s werk als inspiratiebron, met zwart-witte decors en kostuums. Het verhaal is best theatraal. Er zitten humor en plot-twisten in, waardoor je de hele show geboeid blijft. En hij is leuk voor het hele gezin”, zegt Brooke.

Interactieve experience

Wil je meer ontdekken over het verhaal van Carmen? Rondom de voorstelling is in de foyer een speciale experience opgezet. Voor de voorstelling en in de pauze leer je Carmen op een interactieve manier kennen, terwijl je zintuigen worden geprikkeld.

Op zaterdag 4 februari 2023 speelt Introdans de voorstelling Carmen.maquia in Schouwburg Hengelo. Koop snel je kaartjes voordat de dansvoorstelling uitverkocht raakt!

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Weekend! 5 x dit kun je de komende dagen doen in Hengelo”

Weekend! 5 x dit kun je de komende dagen doen in Hengelo

FBK Games
Ga naar “Gluren bij de Buren dit jaar voor het eerst in Hengelo”

Gluren bij de Buren dit jaar voor het eerst in Hengelo

Ga naar “Van kleedjesmarkt tot feestjes: dit moet je weten over Koningsdag in Hengelo”

Van kleedjesmarkt tot feestjes: dit moet je weten over Koningsdag in Hengelo

Koningsdag Hengelo Lente 2022

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Kerrygold of Echte Boter van € 3,89 voor € 2,92”

Alle Kerrygold of Echte Boter van € 3,89 voor € 2,92

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Multifunctionele kunststof kast € 79,99”

Multifunctionele kunststof kast € 79,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Pitloze witte druiven van € 2,49 voor € 1,49”

Pitloze witte druiven van € 2,49 voor € 1,49

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “4-laags toiletpapier € 6,69”

4-laags toiletpapier € 6,69

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Blue textiel € 16,99”

Blue textiel € 16,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023
Koningsdag 2023 HengeloKoningsdag 2023 Hengelo
Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Johan DollekampJohan Dollekamp