Daar zijn ze weer: de weekendtips!

Door Majorie Nijbroek 2 maart 2018

Is het al weekend? Nou, officieel niet, maar vandaag is wel de perfecte dag om je weekend te plannen. We hebben wat weekendtips op een rijtje gezet. We pakken de vrijdag ook mee in het lijstje, tenslotte is het de laatste dag van de vakantie en ben je misschien nog wel vrij.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kijken in het kabouterhuisje

Een paar keer per jaar is het kabouterhuisje aan het Hyacintenpad  opengesteld en kun je er rondkijken. Het kleine huisje is ingericht in de stijl en sfeer van begin jaren ’60 en je wordt dus flink wat jaren terug geworpen in de tijd. Erg leuk om eens rond te kijken en te zien hoe anders er toen gewoond werd. Je kunt er tussen 14.00 en 16.30 uur rondkijken.

kabouterhuisje
Een tienerkamer in het Kabouterhuisje. foto: Stichting Erfgoed Hengelo

Voorstelling Harrie Jekkers

Al ken je de naam Harrie Jekkers misschien niet, we weten bijna zeker dat je een paar van zijn megagrote hits wél kent. We noemen ‘Over de muur’ en ‘O o Den Haag’. Do we need to say more? Deze muzikant keert nog eenmaal terug naar zijn muzikale roots en speelt zaterdagavond in Schouwburg Hengelo de voorstelling ‘Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug’.  Alle grote hits uit de tijd van Klein Orkest komen voorbij in het muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest.

Harrie Jekkers
foto: Jaap Reedijk

Schouwburg Hengelo theaters

Nu open09:00 - 18:00

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:theaters

Jong074-debat

Radio Hengelo houdt vrijdag het tweede Jong074-debat. Jonge kandidaat-raadsleden uit Hengelo gaan in debat over thema’s die jongeren aangaan.  Dus ben of voel je je een jongere en ben je geïnteresseerd in hoe lokale politici denken  over onderwerpen als behoud van de grijze container en een bruisende binnenstad? Loop dan zeker even café Het Uurwerk binnen en volg het debat, dat om 19.30 uur begint, live.

Jong074-debat

Paddington 2 in Filmhuis

Vanmiddag om 14.00 uur draait in het Filmhuis de film Paddington 2. Het is een heerlijke familiefilm waarin het schattige beertje Paddington natuurlijk weer centraal staat. Paddington rolt van het ene  in het andere baantje. Hij wil geld verdienen om een cadeau te kopen voor zijn  tante Lucy.  Hij wil een mooi pop-up boek van Londen kopen,  maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en  belandt in de gevangenis. Hoe gaat hij zijn onschuld bewijzen?

Kaartjes kun je reserveren via de site.

Paddington
foto: Filmhuis Hengelo

Filmhuis Hengelo bioscopen

Vandaag gesloten

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

Foto’s van een droomreis

Laura Onderdijk en Bram Mieog,  twee inwoners van Hengelo, zijn eind vorig jaar op vakantie geweest naar Patagonië en Paaseiland. We schreven daar al dit artikel over. Ze hebben onwijs veel foto’s gemaakt van hun onvergetelijke reis en Laura en Bram hebben er enkele tientallen geselecteerd om te laten zien tijdens een  foto-expositie in de bibliotheek. Ze hangen er vanaf zaterdag en je kunt ze de hele maand maart gaan bekijken op de uren dat de bibliotheek geopend is.

dav

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Vandaag gesloten

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen