Daar is ie weer! De indebuurt uitagenda met 7 weekendtips

Door Majorie Nijbroek 8 maart 2018

We kijken alweer vol verwachting uit naar het weekend. Er is weer zoveel leuks te doen in Hengelo. Dit is de indebuurt uitagenda met dit keer 7 weekendtips.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Leuk, living statues

De ondernemers van Winkelcentrum Hasselo komen zaterdag met iets leuks. Je kunt die dag living statues bewonderen in het winkelcentrum. Ze staan (stil) op verschillende plaatsen. Deze kunstenaars verbazen, verblijden en vertederen. Komt dat zien: tussen 11.00 en 15.00 uur.

living statue
foto: ANP

Taxatiedag bij Het Goed

Vraag jij je wel ’s af of dat schilderij dat je ooit al eens op een snuffelmarkt hebt gekocht, wat waard is? Of heb jij een ander voorwerp in huis dat je altijd al hebt willen laten taxeren? Kom dan zaterdag naar kringloopwarenhuis Het Goed. Je kunt ’s middags de waarde van je spulletjes laten taxeren door Marcel Brouwer,  erkend taxateur. Van 11.00 tot 12.00 uur is er eerst een veiling. De items  die te koop zijn, zijn nu te bekijken bij Het Goed. Tussen 13.00 en 16.00 uur gaat taxateur Marcel Brouwer aan het werk. Je mag maximaal twee items meenemen.

taxatiedag
foto: TC Tubantia

Kringloopwarenhuis Het Goed kringloopwinkels

Vandaag gesloten

Hamerstraat 21, Hengelo

Bekijk meer:kringloopwinkels

Bob Dylan in spotlights

Zijn naam brengt tal van muziekliefhebbers in vervoering. We hebben het over Bob Dylan. Zondagmiddag is bij Museum Hengelo een muziekmiddag in het teken van dit ‘popidool uit de protestgeneratie’. De voorstelling heet ‘Bob Dylan 1962-1964′ en Frank Assink, Bart Eugelink en Martin Eugelink spelen songs uit die jaren. Ook zie je filmfragmenten, foto’s en hoor je achtergrondverhalen. In anderhalf uur tijd kom je heel wat meer te weten over de artiest en de vroege sixties. Aanvang 15.00  uur, inloop vanaf 14.30 uur. Entree: vrije gift na afloop.

Bob Dylan
Bob Dylan in 1978. foto: ANP

Museum Hengelo bezienswaardigheden

Nu gesloten14:00 - 17:00

Beekstraat 51, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lonnekerberg Veldtoertocht

De MTB-rijders onder jullie hebben het vast al in de agenda staan: zondag is de Lonnekerberg Veldtoertocht van RTC Hengelo met start en finish bij sportvereniging BWO. Er is weer een mooie route uitgezet door het fraaie Twentse landschap. Bijzonder is dat je op plaatsen komt die normaal niet toegankelijk zijn. Je kunt een route van 30 of 50 kilometer op je mtb afleggen. Meer info vind je door op deze link te klikken.

RTC Hengelo
foto: RTC Hengelo / Edwin Nieuwenhuis

Open dag op  ‘t Heem

Zaterdag is de landelijke Montessoridag en kun je ook een kijkje nemen bij de montessorischool ‘t Heem aan de Gerststraat in Hengelo. Van 10.00 tot 12.30 uur staan leerlingen, ouders en leraren klaar om je te vertellen over onderwijs en opvoeding, vragen te beantwoorden en de  klassen en de school te laten zien.  En je peuter mag je natuurlijk  gewoon meenemen!

Montessori
foto: Montessorischool ’t Heem

Dag van de natuur

Van 10 tot en met 18 maart is de Boekenweek. Die heeft als thema natuur. Bibliotheek Hengelo houdt zaterdag 10 maart de Dag van de Natuur. Er staan kraampjes en er zijn proeverijtjes van onder meer honing en  natuurlijke spreads, een zadenmarkt en er zijn workshops. Om 11.00 uur kun je de film Boven is het stil bekijken, waarin de vrijgezelle boer Helmer het roer omgooit. Ook leuk: de workshop fotografie van fotografe Simone Gerard. Ze vertelt eerst meer over compositie en licht en neemt je daarna mee de natuur in om daar mooie plaatjes te schieten. Deze workshop zit al helemaal vol!

Kom je zaterdag  tussen 10.00 en 13.00 uur ook langs op de Dag van de Natuur?

Dag van de Natuur
Ook stadsimker Philip Winkelhorst is aanwezig op de Dag van de Natuur.

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Vandaag gesloten

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

Samen de schouders eronder

Vrijdag en zaterdag is NL Doet en dat is de grootste vrijwilligersactie die ons land kent. Overal staat het vrijwilligerswerk in de spotlights. Ook jij kunt de handen uit de mouwen steken. In Hengelo zijn er heel wat klussen aangemeld waar jouw hulp meer dan welkom is. We schreven er al dit artikel over. Wil  je alle klussen zien die zijn aangemeld in Hengelo? Klik dan even hier.

NL Doet
Ook jij kunt zaterdag helpen om de stormschade aan het bijgebouw van scouting Cunera-St. Marcellinus te herstellen.
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen