Blaudzun in Hengelo én jij kan erbij zijn

Door Miranda Nijland 29 juli 2018

Ben jij benieuwd hoe de nieuwe plaat van Blaudzun zich vertaalt naar het podium? Je kunt het zien op zondag 11 november in Poppodium Metropool in ons eigen Hengelo. “Een positieve plaat in tijden van donkerheid. In deze plaat zit levenslust.”

_UP_ is het derde deel in de Jupiter-reeks waar de singer-songwriter Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden. Het is een volwaardige plaat die niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Of zoals Johannes Sigmond het zegt: ‘Als ik het vergelijk met een schilderij is _UP_ het middendeel en zijn de andere twee de zijpanelen. Jupiter part 1 en 2 lijken haast studies om te erachter te komen wat ik echt wilde maken.’ Want naast het slot van het drieluik is _UP_ ook een duidelijke afwijking van het oorspronkelijke idee. Johannes: ‘Ik ben erachter gekomen dat ik van iets rijpere wijn houd. Niet van de eerste oogst.’

Rust toelaten

Vergeleken met het volle, archaïsche geluid van platen als Heavy Flowers en Promises Of No Man’s Land is _UP_ lichter. Wat minder topzwaar. De manier van spelen tijdens zijn Jupiter-tournees en de recente theaterconcerten heeft er een rol in gespeeld. Blaudzun heeft geleerd rust toe te laten. De nummers van _UP_ zijn stuk voor stuk geschreven op de piano, zodat de basis van het liedje klopt: een sterke melodie, focus op de zang.

Heruitvinding

_UP_ had zonder Jupiter part 1 en 2 niet kunnen bestaan maar het is ook een heruitvinding van wat Blaudzun was. Wil je vast kaarten regelen? Klik dan hier.

Wiewatwaar? 

Blaudzun, 11 november Poppodium Metropool. Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.00 uur.

Meer over

Doen Shownieuws

adv.