Bijna voorjaarsvakantie! 5 x dit kun je doen

Door Miranda Nijland 13 februari 2018

Voor veel Hengeloërs is het bijna weer zover: voorjaarsvakantie! Normaal ben je vroeg uit de veren en moet je aan allerlei verplichtingen voldoen. Nu ga je misschien skiën of vier je de voorjaarsvakantie lekker thuis. Wat je ook gaat doen, wij maakten alvast een overzichtje voor je met leuke dingen die je in Hengelo kan doen.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vakantiespelen in het Twentebad

Op de eerste dag van de voorjaarsvakantie kun je in het Twentebad al terecht voor de vakantiespelen. Hengelo Sport houdt er van 11.00 tot 12.45 uur een spelletjesochtend. Met activiteiten als ringgooien, mat varen en lange mat rennen. Lijkt het je leuk om deze spetterende ochtend mee te maken? Stuur dan een e-mailtje naar: [email protected]
Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail voor deelname. Er zijn een paar voorwaarden: Zwemdiploma of ‘vleugelvrijbandje’ is verplicht! Deelnemen aan de spelletjesochtend is gratis, maar je moet wel entree betalen (€4,40) Voor en na de spelletjesochtend kun je dan vrij zwemmen in het recreatiebad. Let op: opgeven kan tot uiterlijk woensdag 21 februari.

Waar? Twentebad, Lage Weide
Wanneer? Maandag 26 februari

Twentebad Hengelo bootcamp

Nu open09:00 - 18:00

Lage Weide 3, Hengelo

Bekijk meer:bootcamp

Doemiddagen bij Oyfo

Foto: Facebook Oyfo

Heb je zin om creatief en technisch bezig te zijn? Oyfo houdt in de voorjaarsvakantie weer doemiddagen in het museum aan de Industriestraat. Je kunt aan de slag met verschillende, technische doepakketjes. Je kunt kiezen uit meer dan 35 pakketjes: bijvoorbeeld glas graveren, hout branden, een spookslot of wat dacht je van een vlinder die rondhangt op zonne-energie. Er zit altijd wel iets bij dat je leuk vindt. In de museumwinkel kun je zien wat je allemaal kunt maken. De doemiddagen zijn van 13.00 tot 16.00 uur.

Ook is er een interactieve voorstelling. Van 24 februari t/m 30 maart is bij Oyfo Techniekmuseum de interactieve video-installatie The Dream Center te bewonderen en beleven. The Dream Center wordt uitgebeeld door een kubus die in de lucht hangt. Gemaakt van verschillende transparante lagen die zorgen voor een holografisch effect. Het eerste deel van de installatie bestaat uit een film van 6 minuten. Daarbij wordt het publiek uitgenodigd de stadia van meditatie, slapen, dromen en ontwaken te ervaren. De relatie tussen tijd, ruimte en werkelijkheid vervaagt. Het tweede deel is interactief en duurt ongeveer 10 minuten. Het publiek wordt dan uitgenodigd deel te nemen om bewustzijn te creëren. Door op een gemarkeerde plaats te gaan staan en langzame bewegingen met je hand te maken kan je de installatie activeren. Je beweging wordt omgezet in kleuren.

Waar? Oyfo, Industriestraat 9
Wanneer? Alle dagen in de voorjaarsvakantie

Posted by Oyfo on Tuesday, 13 February 2018

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Nu gesloten12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Filmpje pakken

Cinema Hengelo wordt Pathé

In de voorjaarsvakantie is het vast nog geen zomerweer en dus is het misschien best lekker om op een ochtend of middag met je kids een filmpje te pakken. Gewoon even lui in een stoel, met een groot scherm voor je neus en een bak popcorn op schoot. Er draaien leuke films in de bioscoop. Bekijk hier het actuele filmaanbod.

Waar? Cinema Hengelo, Beekstraat
Wanneer? Gehele voorjaarsvakantie

Cinema Hengelo bioscopen

Nu open13:00 - 00:00

Beekstraat 41, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

Rondrijden in de verkeerstuin

Een tankstation en wegen met bruggen en huisjes. En natuurlijk de verkeerslichten. Wat dacht je van een bezoekje aan Verkeerstuin de Breemars? Kinderen kunnen hier rondrijden op grote skelters met echte verkeerslichten en rotondes. De verkeerstuin is een oefenlocatie voor kinderen om veilig de verkeersregels onder de knie te krijgen. Naast de verkeerstuin ligt nog een speeltuin, waar de kinderen lekker kunnen spelen. De jongste kinderen kunnen oefen op skelters die speciaal hiervoor zijn aangepast. Er zijn zelfs duo-zitjes waarop een tweede kind kan plaatsnemen. Maar let op: de Verkeerstuin is alleen op afspraak te bezoeken. Je kunt een afspraak maken met de beheerder via telefoon: 074 – 250 16 55.

Waar? Verkeerstuin de Breemars, Groenhofstraat 36.
Wanneer? In overleg met beheerder

Klimmen en klauteren

Is het buiten niet al te best en wil je kind lekker klimmen en klauteren? Bengeltjes Speeldorp is ook geopend in de voorjaarsvakantie. Je kinderen kunnen er dan dagelijks van 10.30 tot 17.30 uur spelen.

Waar? Bengeltjes Speeldorp
Wanneer? Gehele voorjaarsvakantie

Bengeltjes Speeldorp speeltuinen

Nu open09:30 - 17:30

Esrein 21, Hengelo

Bekijk meer:speeltuinen
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.