Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

BAM! Festival, kofferbakmarkt en meer leuks dit weekend in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 24 mei 2019

Elke vrijdag hebben we een lijstje voor je met gezellige evenementen. Voor jong en oud is er ook dit weekend in Hengelo weer van alles te beleven. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen. 

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

BAM! Festival

jonge mannen en vrouwen
foto: BAM Festival

Zaterdag wordt het jaarlijkse BAM! Festival gehouden in het Prins Bernardplantsoen. Heel veel artiesten, theater en kunst. Het festival duurt van 13.00 tot 00.30 uur en je kan er gratis naartoe. Over eten en drinken hoef je je geen zorgen te maken; op het terrein staan meerdere foodtrucks en er zijn gezellige plekjes ingericht om te eten. Muntjes die je nog over hebt van vorig jaar kun je opnieuw gebruiken. Lees hieronder ons eerdere artikel over BAM!.

Dit is waarom je zaterdag het BAM! Festival wil bezoeken

Aankomende zaterdag is het al zover: het BAM! Festival wordt dan voor de twaalfde keer gehouden in h...

Kofferbakmarkt

kofferbakmarkt hengelo
foto: archief TC Tubantia

Heb je thuis spulletjes liggen die je nog steeds een keer op marktplaats moet zetten? Breng ze zondag 26 mei dan mee naar het marktplein. Van 12.00 tot 17.00 wordt daar een kofferbakmarkt gehouden. Er wordt rechtstreeks vanuit de kofferbak of vanaf een kleedje achter de auto verkocht. Er speelt live muziek, je kan er van een hapje en drankje genieten en voor kinderen is er ook genoeg te doen. Let wel op: als je zelf wilt verkopen moet je van tevoren een plekje reserveren. Klik hieronder op ons eerdere bericht, voor meer informatie.

kofferbakmarkt hengelo

Kofferbakmarkt in Hengelo; tijd om je spullen uit te zoeken

Heb jij nog oude spulletjes liggen waar niks mis mee is, maar waar je ook niks meer mee doet? Dan is...

Street Art

Street Art Hengelo
foto: Facebook Heartgallery

Als je toch al in de binnenstad bent, dan kun je zondagmiddag ook een kijkje nemen bij de verschillende Street Art kunstenaars die bezig zijn in de binnenstad. Ze komen uit het hele land en daarbuiten, en vanaf 13.00 werken ze aan verschillende muren.

Beauty & Bites

foto: Pixabay

Hou jij van mode en lekker eten? Ami Kappers, The Three Musketeers en Hip & Zo organiseren samen ‘Catwalk Junkies – Beauty and Bites’. Voor 25 euro per persoon geniet van je van een 5 gangen tapas-menu, lekkere wijnen, een fashion-show en muziek van DJ Brozus. Ook kun je shoppen in de Pop-up Store en krijg je een goodiebag mee naar huis. Het wordt op zondag 26 mei, van 15.00 tot 17.30 uur, gehouden bij The Three Musketeers. Wil je hierbij zijn? Mail dan naar [email protected] of klik op deze link.


Meer over The Three Musketeers ontdekken?

The Three Musketeers cafés

Gesloten16:00 - 06:00

Pastoriestraat 30, Hengelo

Bekijk meer:cafés

Kampvuuravond

Zaterdagavond is er een gezellige kampvuuravond onder leiding van Frank Meijer. Er wordt met een grote groep gezellig gitaar gespeeld en gezongen, aan de hand van een kampvuurboekje. Er hangt een ongedwongen sfeer en iedereen mag meespelen en -zingen. Deelnemen kost 3,50 euro (kinderen t/m 6 jaar zijn gratis). Alle deelnemers worden uitgenodigd om iets lekkers mee te nemen voor de eettafel. Drankjes zijn voor een kleine prijs daar te koop. Het kampvuur wordt gehouden aan de Vikkerhoekweg 73, en de inloop begint om 18.30 uur. Kijk voor meer info op de website of geef je op via [email protected]

Kennedymars

wandelschoenen
foto: Pixabay

Op zaterdag wordt de Kennedymars gehouden; een wandeltocht van 80 kilometer, die jaarlijks in veel verschillende plaatsen in Nederland wordt georganiseerd. De wandeling gaat in Hengelo van start en je loopt via zowel verharde als onverharde wegen richting Saasveld, Oldenzaal, Lemselo, Rossum, Lonneker. Tijdens het wandelen krijg je op verschillende rustpunten verzorging aangeboden (eten en drinken) en er is EHBO aanwezig. Start en finish zijn bij het sportcomplex van ATC ’65.

Voor de echte fanatiekelingen is er ook de mogelijkheid om 110 kilometer te wandelen. Deze extra lange tocht, de ‘Tukker 110’, begint met een 30 kilometer lange wandeling door de binnenstad. Zodra je die uitgelopen hebt, wordt er ontbeten, om vervolgens verder te gaan met de Kennedy-wandeling. Voor meer info en om je in te schrijven kun je terecht op de website. 

Alles wat je wilt weten over de Kennedymars in Hengelo

Misschien ken je het evenement wel: 25 mei wordt een Kennedymars gehouden vanuit Hengelo. Niet voor ...

Open Dag Bijentuin

foto: Pixabay.com

Zondag van 13.00 tot 16.00 uur kun je een kijkje nemen in een bijenkast. De imkers van Bijentuin Hengelo vertellen dan van alles over de honingbij. Leer hoe ze met elkaar communiceren en bekijk een echte koningin. Ook krijg je tips voor het bij-vriendelijk maken van je eigen tuin en kunnen je een potje honing kopen. Het adres is de Bijentuin Hengelo, aan de Landmansweg 141.

ABBA Musical: Here we go Again

foto: Facebook Oyfo

Op zaterdag 25 mei kun je gaan kijken naar de musical Here we go Again, opgevoerd door de musicalproductieklas van Oyfo Kunst & Techniek. Het begint om 20.00 uur, in de kleine zaal van Schouwburg Hengelo. Tickets kosten 6 euro en zijn te koop bij Oyfo aan het Esrein 9 en natuurlijk bij de Schouwburg. Voor de musical is muziek van ABBA gebruikt. Het verhaal in het kort: Sophie heeft haar trouwdag gepland en om er zeker van te zijn dat ze kan worden weggegeven door haar (voor haar nog onbekende) vader, nodigt ze de drie vroegere geliefden van haar moeder uit.


Meer over Oyfo muziek ontdekken?

Oyfo muziek muziek

Esrein 5, Hengelo

Bekijk meer:muziek

Woodstock The Movie

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat het legendarische Woodstock Festival gehouden werd. Er kwamen meer dan 100.000 bezoekers, en muzikanten als Jimi Hendrix, Joe Cocker en Janis Joplin traden er op. Woodstock werd een begrip. In Kulturhus Hasselo kun je vrijdagavond de film Woodstock The Movie bekijken. In de sfeer van het festival wordt er in caféopstelling met een open bar gekeken. Het begint om 19.30 uur en kost 5 euro (dat is inclusief koffie en een consumptiemunt). Reserveren kan hier. 


Meer over Kulturhus Hasselo ontdekken?

Kulturhus Hasselo dienstverlening

Gesloten09:30 - 13:00

Henry Woodstraat 62, Hengelo

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.