Antiek en brocante all around: je vindt het op deze brocante fair vlakbij Hengelo

Aangeboden door Deldense Ondernemers Vereniging

Foto: Wijnand Kristiaans

Op zondag 9 oktober wil je in Delden zijn. Dan verandert de Langestraat in een waar antiek en brocante paradijs. Struinen langs de kramen, een hapje eten, live muziek en vertier – alles geheel in historische stijl. Dat wil je meemaken!

De Deldense Ondernemers Vereniging organiseert dit jaar weer een brocante fair in het centrum van Delden. Er zijn ruim 50 standhouders die allerlei brocante en antiek verkopen, maar het is echt een compleet evenement. Er is zelfs een taxateur aanwezig! De fair duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op de Langestraat in Delden, nog geen tien kilometer van Hengelo.

Lees verder onder de foto’s >

Historisch genieten vlakbij Hengelo

De organisatie vertelt: “Delden is de ideale plek hiervoor. Het oude centrum past helemaal bij het evenement: het historische stadje heeft al in 1333 stadsrechten gekregen.” Niet alleen de spullen bij de kramen zijn uit vervlogen tijden. Zo staat er ook een oude draaimolen en past de live muziek ook in de sfeer van het evenement. Zelfs als je niet slaagt voor een mooi stuk antiek of brocante: de fair in Delden is sowieso tof om te bezoeken!

Brocante en antiek

Brocante, antiek, vintage, tweedehands – wat is nu eigenlijk wat? De organisatie verheldert het voor ons: “Iets dat 100 jaar of ouder is, heet antiek. Is het nog geen honderd jaar oud, dan heet het brocante.” Maar een antiquair kan natuurlijk ook brocante verkopen of een brocanteur antiek.

Je kijkt hoe dan ook je ogen uit! Van kleine snuisterijen tot vinyl en van oude meubelen tot vintage kleren. Er is voor ieder wat wils. En als het om prijs of kwaliteit gaat? “De prijzen variëren heel erg, van kleine prijsjes tot wat duurdere producten. Maar het zijn wel allemaal spullen van hoge kwaliteit die verkocht worden op de brocante fair.”

Lees verder onder de foto’s >

Tussen kunst en kitsch

In Delden kun je live tussen kunst en kitsch kijken op de brocante fair. Nou ja, eigenlijk heet het Tussen Kuipers en Kitsch. Aan de Langestraat 8 kun je de hele dag bij Kuipers Kunst en Antiek terecht om jouw curiosa te laten taxeren. Wie weet is de theepot van je oma toch heel wat waard!

Lees verder onder de foto’s >

Twentse Brocante Fair | Foto: Wijnand Kristiaans

Gezelligheid voor jong en oud

Het gratis evenement is voor iedereen. “Er komen altijd mensen uit het hele land op af en het is ook leuk voor iedereen. Er is vermaak voor de kinderen, de horeca en winkeliers doen mee en er zijn heel wat mooie spullen te koop”, vertelt de organisatie. Zij hebben er in ieder geval weer zin in: “Het leukste is de sfeer met alle standhouders en hun spullen uit vervlogen tijden. Maar het is vooral heel gezellig. Als je de Langestraat door loopt tijdens de fair, heb je een hele middag vertier!”

Wil jij ook dit historische sfeertje meemaken, je zilverwerk laten taxeren of misschien wel een mooi antiek meubel scoren? Ga dan op 9 oktober naar Delden! De brocante fair is van 10.00 tot 16.00 uur in de Langestraat in Delden. Tip: het treinstation is slechts vijf minuten lopen van de Langestraat.

Deldense Ondernemers Vereniging

Spoorstraat 20, 7491 CK Delden

Meer informatie

Deldense Ondernemers Vereniging

Spoorstraat 20, 7491 CK Delden

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Schaatsen, platen scoren of WK kijken: dit zijn de weekendtips voor Hengelo”

Schaatsen, platen scoren of WK kijken: dit zijn de weekendtips voor Hengelo

Ga naar “Yes! De schaatsbaan in Hengelo gaat weer open en je kunt er (even) gratis schaatsen”

Yes! De schaatsbaan in Hengelo gaat weer open en je kunt er (even) gratis schaatsen

Schaatsbaan Hengelo
Ga naar “Van Winterfair tot WK kijken in de kroeg: 6 x weekendtips in Hengelo”

Van Winterfair tot WK kijken in de kroeg: 6 x weekendtips in Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022