Anneloes ergert zich aan vervuiling en pakt zelf de grijpstok om op te ruimen

Door Miranda Nijland 2 augustus 2018

Erger jij je wel eens aan de rotzooi die je onderweg tegenkomt? Anneloes Kroos wel. Daarom nam ze het initiatief om vanochtend een deel van de F35 schoon te maken. Gewapend met grijpstok en afvalzak ging de Hengelose aan de slag op het kruispunt van de F35 met het grindpad, net voorbij het kruispunt met de Kettingbrugweg.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Misschien heb je ze wel gezien toen je vanochtend over de F35 naar Enschede fietste. Een groepje Hengeloërs maakte met een grijpstok de fietssnelweg tussen Enschede en Hengelo schoon. Het initiatief komt van de Hengelose Anneloes Kroos. Met  grijpstokken, beschikbaar gesteld door de gemeente gingen ze aan het werk. De rotzooi werd in afvalzakken gegooid.

Lege energieblikjes

Lege energieblikjes, een spatbord van een fiets. Van alles werd uit de natuur gehaald. Zelfs een pot verf die nog halfvol was. Ook Anneloes haar partner en haar zoontje Oscar hielpen mee.

Uiteindelijke plan

Haar uiteindelijke plan: “Door steeds de rommel van een ander op te ruimen los je het uiteindelijke probleem niet op” vertelt Anneloes. “Wij willen graag een ‘kunstwerk’ van het afval te maken. Door deze als blikvanger neer te zetten krijg je meer aandacht voor het probleem. Hierover gaan we in gesprek met de gemeente.”

 

Lees ook: 

Anneloes mist de auto helemaal niet: ‘fietsen heeft heel veel voordelen’

Wil je vaker fietsen en minder de auto gebruiken? Of wil je vaker met je kinderen met de trein reize...

Anneloes woont straks in een tiny house op het terrein van de bierbrouwerij

Tiny Housing, je hebt er vast wel eens over gehoord. Hoe leuk is het dat we dit vanaf de zomer in He...
<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.