6 x leuke dingen voor Hengeloërs om te doen dit weekend

Door Miranda Nijland 3 augustus 2018

Yessss, het weekend staat voor de deur! En dat betekent: leuke dingen doen! Wij zetten voor je op een rijtje wat je in Hengelo kunt doen dit weekend.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Morrès in Café de Cactus

Foto: Café de Cactus

Nog geen plannen voor vanavond? Wat dacht je hiervan? De band Morrès uit de regio Arnhem/Nijmegen speelt vanavond in café de Cactus. Een stevige en stuwende ritmesectie, aangevuld met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen, melodieuze power-pop met veel energie en dynamiek, van stevige rocknummers tot fragiele ballads. Muziek waar ruimte in zit, een mix van The Police meets Muse: energie, dynamiek, emotie.

Waar? Café de Cactus, Pastoriestraat.
Wanneer? Vanavond van 21.30 tot 23.50 uur.

Summer Tech Day

Foto: ANP

Lijkt het je leuk om kennis te maken met robots, 3D printing, werken met een arduino en nog veel meer? Kom dan zaterdag 4 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Summer Tech Day op het High Tech Systems Park in Hengelo! Er zijn presentaties, demonstraties en vele mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met techniek: kijken naar sumoworstelwedstrijden van robots, werken aan de Ozobot van WoWi, een workshop met arduino’s, spelen aan de kidstafel van Oyfo én het nieuwe Thales bedrijfsmuseum bekijken. Dus ben je geïnteresseerd in techniek en maak je graag zelf dingen, neem dan een kijkje. De toegang is gratis!

Wanneer? zaterdag 4 augustus, 10.00 tot 16.00
Waar? Sintecs B.V, Haaksbergerstraat 67.

Orgelconcert Lukas Maschke

Foto: Lambertusbasiliek Hengelo

Deze zaterdag zit Lukas Maschke achter de orgel van de Sint Lambertusbasiliek voor het orgelconcert. Lukas Maschke is organist van de Dom in Billerbeck. Het concert is vrij toegankelijk en bij elk concert wordt een programmablad uitgegeven met de te spelen muziekstukken. Verder is het misschien handig om te weten dat er niet wordt geapplaudisseerd tussen de muziekstukken en dat er aan het einde van elk concert een collecte wordt gehouden.

Wanneer? Zaterdag 4 augustus van 15.00 tot 17.00 uur
Waar? Sint Lambertusbasiliek

Watermolen bekijken

Voor een prachtig stukje Hengelo met een watermolen en mooie boerderijtjes en doorkijkjes hoef je niet ver weg. Zondag tussen 12.00 en 16.00 uur kun je de Oeler Watermolen weer bezichtigen. De molen is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Hengelo en wordt tevens gebruikt voor molenaarscursussen. Tot november is de watermolen elke eerste en derde zondag van de maand geopend.

Wanneer? zondag 5 augustus, 12.00 tot 16.00 uur
Waar? Watermolen Olde Meule, Olde Meulenweg 2

Kijkje in de bijenstal of bij de heemtuin

Foto: ANP

Nog niets in de planning zondag? Breng een bezoekje aan de Heemtuin aan de Van Alphenstraat en/of aan de Bijentuin aan de Landmansweg. Deze zijn geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Bij de bijentuin worden rondleidingen door de bijenstal gegeven en er is een observatiekast waarmee je de koningin en haar werksters aan het werk kunt zien! Er is ook Hengelose honing van de imkers te koop.

Waar? Bijenstal, Landmansweg 141 en Heemtuin, Van Alphenstraat 15A.
Wanneer? Zondag 5 augustus van 13.00 tot 16.00 uur

Martijn Naber en Bram Vrieze bij de Houtmaat

Foto: Facebook De Houtmaat

Lekker zonnetje? Mooie omgeving? Zondag bij Cultuurpodium Houtmaat: Metropool presents – In The Lift: Martijn Naber & Bram Vrieze, Polymer. Martijn Naber is een 23-jarige producer en multi-instrumentalist uit Enschede. Onder zijn alias NABER combineert hij Deep House, Electro en Synth-Pop. Met behulp van zijn muzikale machines, waaronder synthesizers en tape echo’s, mengt hij verschillende smaken. Bram Vrieze is 17 jaar en komt uit Neede. “Na mijn 1e optreden kreeg ik veel positieve reacties en dat motiveerde mij om er mee door te gaan en er nog meer tijd in te steken. Ik heb ondertussen al redelijk wat optredens achter de rug en ben nu ook bezig met een mixtape. Ik hoop jullie te zien in Hengelo!”

Wanneer? Zondag 5 augustus van 14.30 tot 17.00 uur.
Waar? De Houtmaat, Houtmaatweg 9.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.