6 x de leukste dingen om dit weekend te doen in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 22 juni 2018

De vooruitzichten voor het weekend zijn goed: het weer klaart na een paar mindere dagen weer op en er zijn een hoop dingen te doen. Deze vijf dingen wil je sowieso niet missen dit weekend. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vlooienmarkt in de Kashbah

In de Kasbah in Groot Driene is zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur een vlooienmarkt. Er zijn weer veel zolders en garages opgeruimd en het aanbod van leuke spulletjes is groot. De markt is buiten, maar wel overdekt. Er zijn nog een paar plekjes vrij op de vlooienmarkt. Wil je nog een plaatsje reserveren? Dat kan vanmiddag (vrijdag) nog tussen 14.00 en 16.00 uur bij de Theeroos aan de Boomgaard 6. Ook de bijzondere hobby-winkeltjes zijn zaterdag geopend. Je vindt in deze winkeltjes onder meer tweedehands kleding, sieraden en spullen uit grootmoeders tijd. Als je het leuk vindt, kun je ook rondkijken in het Piet Blom museum.

Kasbah

Leerlingenconcert Popscool

Het is iets waar de leerlingen van Popscool lang naar uitkijken: het leerlingenconcert waarmee het ‘schooljaar’ feestelijk wordt afgesloten. Zondag is het zover en laten de leerlingen en de Popscoolbandjes aan een ongetwijfeld groot publiek horen wat ze allemaal geleerd hebben. En ze staan gewoon mainstage bij Metropool. Dit eindconcert is van 13.30 tot 17.00 uur. Je koopt à €7,50 een kaartje aan de kassa.

Metropool

Poppodium Metropool poppodia

Vandaag gesloten

Industrieplein 3, Hengelo

Bekijk meer:poppodia

Met je kleuter naar de bios

Je kleuter is vast ook weg van Paw Patrol, Blaze en Shimmer & Shine. Zondag kun je samen met je kleintje de avondturen van deze helden van Nick Jr. op groot scherm bekijken tijdens de Kleuterbios bij Pathé Hengelo. Deze afleveringen zijn nog niet op tv geweest. Het licht gaat tijdens de Kleuterbios niet helemaal uit en het geluid staat wat zachter. Ook krijg je kind een kleurplaat en diploma. Je koopt je tickets hier.

Zondag 24 juni, 10.30 tot 13.30 uur

kleuterbios
afbeelding: Pathé Hengelo

Cinema Hengelo bioscopen

Nu gesloten13:00 - 00:00

Beekstraat 41, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

Muzikale ontmoeting

Een nieuwe activiteit dit weekend in het Prins Bernhard Plantsoen: de muzikale ontmoeting van muziekvereniging Eendracht-Excelsior. Op het grote grasveld naast het paviljoen kun je zondag luisteren naar het harmonieorkest en Feel the Beat (voorheen Street Harmony Band). Het harmonieorkest trapt af met lekker in het gehoor liggende muziek. Feel the Beat (de vroegere Street Harmony Band) brengt daarna popmuziek en ballads. Terwijl jij luistert naar de muziek vermaken de kids zich vast en zeker in de speeltuin. Gratis toegang.

paviljoen de ontmoeting
foto: Irene Snijders

Zondag 24 juni, 12.30 – 15.00 uur

paviljoen

Muzikanten gaan met jou de ontmoeting aan bij het Paviljoen

Kom jij ook graag in het Prins Bernhardplantsoen? En word jij ook vrolijk van muziek en van deze moo...

Paviljoen de Ontmoeting restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 18:00

Prins Bernhardplantsoen 1, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Street Art Jamsessie

Het Beekplein is hartstikke leuk geworden. Heb jij het nog niet gezien? Kom dan zondag een kijkje nemen, dan is het Street Art Festival. Rond de 20 kunstenaars gaan samen jammen op het Beekplein en maken een aantal muurschilderingen rond onder andere de Markstraat en de Pastoriestraat. Voor de Cinema op het Beekplein wordt een vloerschildering gemaakt. De kunstenaars beginnen om 11.00 uur en het festival is om 22.00 uur afgelopen.de sessie wordt afgesloten om 22.00 uur.
streetart
foto: Street Art Festival

Shantykoor zingt

Zondag is het koopzondag en zijn de meeste winkels in de binnenstad open. Tijdens het shoppen kun je muzikale gezelligheid verwachten van Twents Shanty Koor  Bornse Maten. De pakweg 60 zangers en muzikanten zingen shanty- en zeemansliedjes uit (voornamelijk) Nederland en Duitsland. Je kunt ze tussen 13.00 en 17.00 uur horen zingen. Hoor je iets bekends? Haak in met je buurman/-vrouw en zing lekker uit volle borst mee.

shantykoor
foto: shantykoor Bornse Maten
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.