Voorjaarsvakantie 2019: dit kun je doen met de kids in Hengelo

Door Miranda Nijland 15 februari 2019

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Duurt de vakantie echt maar een week? Heb jij nog geen idee wat je met je kinderen moet doen deze voorjaarsvakantie? Geen paniek, wij hebben een lijstje voor je gemaakt met vijf tips voor de leukste uitstapjes in en rondom Hengelo.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Filmpje pakken

weekend kleuterbioscoop
foto: ANP

De voorjaarsvakantie goed beginnen? Bij Pathé kun je met je kinderen terecht bij de kleuterbioscoop. Het wordt dan niet helemaal donker in de zaal en het geluid is iets zachter. Aan het eind van de film krijgen de kinderen een filmdiploma. Wanneer je bij de kleuterbioscoop terecht kan?

Hoewatwaar? Maandag 18 februari vanaf 11.00 uur. Overigens zijn er tijdens de hele voorjaarsvakantie natuurlijk leuke films te zien voor alle leeftijden, check hier het programma van Pathe!

Droom komt uit: Madelief en Mees spelen in landelijke jeugdfilm ‘VALS’

Ze werden vorige week bij Kinepolis in Utrecht als ware sterren onthaald op de rode loper. Mees Elfr...

Meer over Movie Unlimited Hengelo ontdekken?

Movie Unlimited Hengelo bioscopen

Op aanvraag

Beekstraat 41, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

Visueel theater

Foto: Oyfo Techniekmuseum

In de voorjaarsvakantie is er elke dag wel iets moois te beleven bij Oyfo Techniekmuseum. Zo kun je naar de prijswinnende voorstelling ‘Roestige Spijkers & Andere Helden’ van TAMTAM Objektentheater. Visueel theater met geïmproviseerde muziek, waarbij allerlei gevonden voorwerpen het verhaal vertellen. Geschikt voor alle leeftijden. Ook zijn er twee techniekworkshops voor kids van Techniki, op zondag 17 februari en zondag 24 februari, waarbij kinderen nieuw technisch speelgoed maken met oud speelgoed. En van 17 februari t/m 14 maart is er een expositie van 3 indrukwekkende technische kunstobjecten te bewonderen: Scrap Art Robots. Deze robots zijn gebouwd met afgedankte electronica-apparatuur die als afval een zware belasting zou vormen voor natuur en milieu. De projecten zijn gebouwd door electronica-expert Lucien Westgeest, die ook vrijwilliger is in het museum. Lucien opent de expositie op 17 februari om 15.00 zelf met een presentatie.
Daarnaast zijn er weer doemiddagen en zondag 17 februari is er nog een doe- en draaidag waarop alle grote en oude machines in het museum draaien.

Hoewatwaar?  In de voorjaarsvakantie is het museum elke dag open vanaf 11.00 uur in plaats van 12.00 uur. Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 februari is er elke dag om 12.00 uur een voorstelling in de Twente Nu zaal. Aansluitend geven de TAMTAM spelers om 13.00 een workshop waarbij kinderen in groepjes met gebruik van zelf meegebrachte voorwerpen bezig kunnen gaan met een eigen animatiefilm.


Meer over Oyfo Techniekmuseum ontdekken?

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Nu open12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lekker springen bij Jump XL

Jump XL komt dit jaar naar Hengelo
foto: Jump XL

Springen en sporten in trampolineparken is niet alleen leuk maar ook nog eens gezond. Tien minuten trampoline springen staat gelijk aan 30 minuten hardlopen. Volgende week in de voorjaarsvakantie is Jump XL gewoon geopend.

Hoewatwaar? Jump XL, Nico Maasstraat. Klik hier voor de openingstijden.


Meer over Jump XL Hengelo ontdekken?

Jump XL Hengelo sport en bewegen

Nu gesloten15:00 - 21:00

Nico Maasstraat 8, Hengelo

Bekijk meer:sport en bewegen

Neem een duik

Nog geen plannen voor de voorjaarsvakantie? Neem dan lekker een duik in het Twentebad. Het Twentebad is dagelijks geopend.

Hoewatwaar? Twentebad, Lage Weide. Klik hier voor de openingstijden.


Meer over Twentebad Hengelo ontdekken?

Twentebad Hengelo bootcamp

Nu open09:00 - 18:00

Lage Weide 3, Hengelo

Bekijk meer:bootcamp

Bengeltjesdorp

Bengeltjesdorp
foto: facebook Bengeltjesdorp

Middagje slecht weer? Hoe fijn is het dan dat we ook nog Bengeltjes Speeldorp in Hengelo hebben als je er toch even op uit wil. Kunnen de kids lekker klauteren!

Hoewatwaar? Bengeltjes Speeldorp aan het Esrein is in de schoolvakanties van 10.30 tot 17.30 uur geopend. Prijs: € 5,00 (vanaf 2 jaar ) 1 tot 2 jaar € 3,50, volwassenen € 2,00, 65+ gratis.


Meer over Bengeltjes Speeldorp ontdekken?

Bengeltjes Speeldorp speeltuinen

Nu open14:00 - 18:00

Esrein 21, Hengelo

Bekijk meer:speeltuinen

Koekjes bakken

Foto: Facebook AH Bijen

Bij AH Bijen in de winkel kun je dinsdag koekjes bakken! Na het bakken mogen de kinderen de koekjes versieren en daarna krijg je ze in een zakje mee naar huis!

Er wordt gebakken in 3 rondes: 13.00 tot 14.00 uur, 14.30 tot 15.30 uur en van 16.00  tot 17.00 uur. Per ronde kunnen er 15 kinderen meedoen. Opgeven kan bij de informatiebalie!

Hoewatwaar? Dinsdag 19 februari tussen 13.00 en 17.00 uur in de winkel

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.