5 x doen tijdens Pasen in Hengelo

Door Miranda Nijland 18 april 2019

Wat te doen met Pasen 2019 in Hengelo? Genoeg! Tijdens het paasweekend op 20, 21 en 22 april is er veel leuks te doen. Wij hebben de leukste activiteiten tijdens Pasen 2019 voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Ronde van de Tuindorpvijver

Foto: Facebook Ronde van de Vijver

Pasen sportief beginnen? Paaszaterdag 20 april kun je je weer in het zweet werken tijdens de Ronde van de Tuindorpvijver. Wist je eigenlijk wel dat de Ronde van de Vijver de voorloper is van de Profronde die altijd tijdens de Nacht van Hengelo wordt verreden? Een spectaculair rondje van nog geen 800 meter. Het programma: 14.30 uur – 7-8 jarigen, 14.45 uur – 9-10 jarigen, 15.00 uur – 11-12 jarigen, 16.00 uur – Masters 40+, 17.30 uur – Open Hengelo’s Kampioenschap en 18:30 uur – Elite/Beloften/Amateurs.

Wie, wat, waar?

 • Tuindorp ’t Lansink, C. T. Storkstraat
  Zaterdag 20 april, 14.30 tot 21.00 uur

Live [email protected] Park

Foto: Paviljoen de Ontmoeting

In het Prins Bernhardplantsoen is er altijd wel wat te doen. Zaterdag 20 april is er bij Paviljoen De Ontmoeting live muziek onder de noemer Live [email protected], muziek onder het genot van een drankje en hapje. Wat werd er toch goede muziek gemaakt in de jaren 70, 80 en 90! Niet gek dus dat de bandleden van Fishermans Friends hier naar hartenlust de broodnodige inspiratie vandaan halen. Het levert een mix op van lekkere deuntjes van bijvoorbeeld Simply Red, dansplaatjes van Incognito, relaxte vibes van Chris Rea en vooral onmeunig veel plezier! Niet alleen je oortjes worden verwend 20 april. Er is namelijk ook een Winebar en Napolitaanse Pizza. De opbrengst van dit evenement gaat naar het goede doel Join4Energy.

Wie, wat, waar?

 • Zaterdag 20 april, 18.00 uur
 • Paviljoen de Ontmoeting, Prins Bernhardplantsoen 1

Meer over Paviljoen de Ontmoeting ontdekken?

Paviljoen de Ontmoeting restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 18:00

Prins Bernhardplantsoen 1, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Naar Thomas Acda, Emilio Guzman of Jandino Asporaat

Foto: ANP

Wil je er lekker op uit net voor of tijdens Pasen? Bij de Schouwburg kun je naar 3 leuke voorstellingen van Thomas Acda (vrijdag 19 april) , Emilio Guzman (vrijdag 19 april) of Jandino Asporaat (zaterdag 20 april).

Wie, wat, waar?

 • Vrijdag 19 en zaterdag 20 april
 • Schouwburg Hengelo, Beursstraat

Meer over Schouwburg Hengelo ontdekken?

Schouwburg Hengelo theaters

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:theaters

Naar de film

Cinema Hengelo

Bij Pathé Hengelo zijn vrijdagmiddag Missing Link (16.00 tot 17.50 uur) en zaterdagmiddag Missing Link (16.00 tot 17.50 uur) en Wonder Park (16.30 tot 18.10 uur) te zien.

Wie, wat, waar?

 • Vrijdag 19 en zaterdag 20 april
 • Pathé Hengelo, Beekstraat.

Meer over Movie Unlimited Hengelo ontdekken?

Movie Unlimited Hengelo bioscopen

Op aanvraag

Beekstraat 41, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

Eieren zoeken in het museum

Foto: Facebook Oyfo Techniekmuseum

Hou jij van onderzoeken en proefjes? En van machines en techniek? Wil jij wetenschapper of uitvinder worden? Dan moet je in de meivakantie écht naar Oyfo Techniekmuseum komen. Er is onder meer een superleuke lezing over Robots in de Kunst en Science on Tour komt langs met spectaculaire proefjes door experts van de Universiteit Twente, waar je aan mee kunt doen. En zoals altijd zijn er de Doemiddagen waar je coole technische bouwpakketjes kunt maken en nog veel meer! De lezing van Edwin Dertien met als titel: Robots in de kunst is op 2e paasdag, maandag 22 april, om 11.00 uur. De lezing is leuk voor alle leeftijden. Edwin neemt interessante voorbeelden van robots mee! Op die dag is het ook Doe- en draaidag in het museum. Jongere kinderen kunnen tweede paasdag meedoen een paasspeurtocht waarmee je een leuk prijsje kan winnen door alle eieren te vinden die zijn verstopt in het museum.

Wie, wat, waar?

 • Verschillende activiteiten van 22 april tot en met 5 mei
 • Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat. Het museum is elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 behalve op Koningsdag, zaterdag 27 april. Alle activiteiten zijn na betaling van de museumentree gratis toegankelijk. Voor de Doemiddagen betaal je wel voor een Doepakketje naar keuze. Er zijn pakketjes vanaf € 0,50. Kijk voor het hele programma op www.oyfo.nl 

Maar je kunt ook meubels kiek’n

Wij weten het niet hoor, maar er zijn mensen die het heerlijk vinden om naar een woonboulevard te gaan tijdens de feestdagen. Prima, ieder zijn ding. Je kunt natuurlijk ook lekker gaan brunchen in Hengelo of een wandeling maken. Vrolijk Pasen!

7 x hier in Hengelo kun je lekker brunchen met Pasen

Een paasbrunch is bij veel mensen favoriet. Als je geen zin hebt om zelf in de keuken te staan, kun ...
Tuindorp

Lekker naar buiten: 5 x mooie wandelroutes in en rond Hengelo

Nu warmere tijden aanbreken is het heerlijk om lekker uit te waaien tijdens een wandeling. Natuurlij...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.