5 x de leukste dingen om te doen in Hengelo

Door Miranda Nijland 27 juli 2018

Het is alweer het laatste weekend van juli en er is weer genoeg te doen. Kijk mee wat je allemaal kunt doen in Hengelo dit weekend.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Laatste nightskate

Foto: Stichting Nightskate Twente

Gelukkig koelt het vanavond geleidelijk af zodat jullie weer lekker op de skates kunnen. Vanavond staat alweer de laatste nightskate van dit jaar op het programma. Om het seizoen goed af te sluiten, wordt een schitterende tocht door het buitengebied gemaakt, de vliegveldroute. Vanaf het Sstationsplein in Hengelo richting de Oldenzaalsestraat. Via de Weerseloseweg komt de groep vervolgens langs het vliegveld en gaan ze richting de UT. Vervolgens skaten ze zuidelijk van het Twentekanaal weer terug naar Hengelo. Twee keer een uurtje skaten met een kwartiertje pauze.

Waar? Vertrek stationsplein.
Wanneer? Vrijdag 27 juli om 20.00 uur. 20.00 uur vanaf het Stationsplein.

Concert André Rieu te zien bij Pathé

Foto: ANP

André Rieu, bij miljoenen bekend als ‘De koning van de wals’, is een van de populairste muzikanten ter wereld. Zijn legendarische concert in Maastricht, dat jaarlijks plaatsvindt, is een van de jaarlijkse bioscoopevenementen waarnaar met ongekend enthousiasme wordt uitgekeken. Komend weekend kun je twee keer dit concert in Maastricht twee keer zien bij Pathé in Hengelo.

Waar? Pathé, Beekstraat
Wanneer? zaterdag 28 juli vanaf 19.00 uur en zondag 20 juli vanaf 15.00 uur.

Orgelconcert

Foto: Lambertusbasiliek Hengelo

Zaterdag vanaf 15.00 uur kun je weer luisteren naar een orgelconcert in de Lambertusbasiliek. Ton van Eck wijdt zijn programma aan composities vanwege de Eerste Wereldoorlog, 1914-1918. Ton van Ecks keuze van composities getuigt van de schokken en muzikale emoties in en door toedoen van deze barre oorlog, een eeuw terug.

Waar? Lambertusbasiliek, Enschedesestraat 1
Wanneer? Zaterdag 28 juli van 15.00 tot 17.00 uur

Zomermarkt

Foto: Facebook Brasserie So Nice

Hou je er van om lekker tussen de kraampjes te struinen in het centrum? Dan ben je vast blij als je hoort dat er zondag een leuke zomermarkt wordt gehouden in het centrum van Hengelo. In de binnenstad komen gezellige kraampjes te staan en er is van alles te doen. Van curiosa kramen met snuisterijen tot de leukste zomeroutfit. Voor de kinderen zijn er gratis kinderattracties waaronder een poppentheater, zweefmolen, touwtje trekken en een treintje. Bij Brasserie So Nice speelt Million Miles, een coverband. Zij spelen nummers die je mee kan zingen en bovendien staat de barbecue aan.

Waar? Centrum
Wanneer? Zondag 29 juli 12.00 tot 17.00 uur

Lees ook: 

zomermarkt

Zin om lekker te struinen tussen de kraampjes? Ga dan naar de zomermarkt

Hou je er van om lekker tussen de kraampjes te struinen? Dan ben je vast blij als je hoort dat er zo...

Bezoek de bijen

Wil jij je kinderen laten zien hoe nuttig bijen zijn? De bijentuin is zondag weer open voor publiek. De imkers vertellen graag over de wonderlijke wereld van de honingbij en hun hobby.

Waar? Bijentuin Hengelo, Landmansweg 141
Wanneer? Zondag 29 juli van 13.00 tot 16.00 uur?

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.