5 x uittips voor dit weekend in Hengelo

Door Rahanna Van Stapele 22 februari 2019

Bijna weekend! Nog op zoek naar iets leuks om te doen? Bekijk hier dan even de opties die wij voor je onder elkaar hebben gezet. Have fun!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kindercarnaval

Foto: ANP

Zondagmiddag wordt bij Van Der Valk het kindercarnaval gevierd. Dit jaar staat alles in het teken van circus! Jeugdcircus Tubantino geeft workshops, er wordt geschminkt en is een springkussen. Honger en dorst is niet nodig; er wordt gezorgd voor patat en ranja voor de kinderen en de ouders kunnen een drankje halen aan de bar. Oh ja, er staat er spannende loting op het programma! Het feest begint om 13.30 uur en is afgelopen om 17.30 uur. De entree is €2,50 voor kinderen van 3 tot 15 jaar (voor volwassenen gratis).

Leg je carnavalsoutfit maar klaar: kindercarnaval bij Van der Valk

Of de kinderen in Hengelo ook carnaval kunnen vieren? Jazeker wel, dat kan komende zondag al. Je kun...

Meer over Van der Valk Hotel Hengelo ontdekken?

Van der Valk Hotel Hengelo hotels

Nu openHele dag

Bornsestraat 400, Hengelo

Bekijk meer:hotels

Woolderesloop

Foto: Joyce Landman MPM

Zin in iets sportiefs in de buitenlucht? Zondag vindt de derde Woolderesloop van 2019 plaats. De loop wordt al dertig jaar georganiseerd en bestaat elk jaar uit vier afzonderlijk wedstrijden. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de routes van 1.4, 5.1, 10 en 15 km door het buitengebied van Hengelo. Er wordt om 11.00 gestart aan de Woolderesweg. Voor meer informatie over de route of de inschrijving kun je terecht op de website.

Singlecafé

Foto: Frank Wes

Ben je boven de 40 en wil je er wel graag een avondje tussenuit, maar heb je niemand om mee te gaan?  In Café De Cactus organiseert DatingOost zaterdagavond het Singlecafé, waar gezellig borrelen en het ontmoeten van nieuwe mensen centraal staat. Vanaf 20.30 uur ben je welkom, en DatingOost raadt je aan om niet al te laat te komen. De entree is €12,50 en dat is inclusief koffie en hapjes.


Meer over Café de Cactus ontdekken?

Café de Cactus cafés

Vandaag gesloten

Pastoriestraat 37, Hengelo

Bekijk meer:cafés

Techniki kinderworkshop

Foto: Oyfo Techniekmuseum

Recycling is belangrijk en helemaal van deze tijd! In techniekmuseum Oyfo is zondagmiddag de workshop Techniki voor kinderen vanaf 6 jaar.Kinderen halen oud speelgoed uit elkaar en knutselen met de losse stukjes weer nieuw speelgoed! Superleuk toch? Techniki begint om 13.00 uur op de eerste verdieping van het museumcafé, en duurt tot 16.00.  De toegangsprijs is 8 euro (voor kinderen onder de 4 jaar en museumkaarthouders gratis). Leuke tip: als je iets eerder van huis gaat, kan je ook nog even de expositie Scrap Art Robots bewonderen. Je ziet robots gemaakt van afgedankte apparaten. Klik hier voor de museumwebsite.


Meer over Oyfo Techniekmuseum ontdekken?

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Nu open12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Tjolk Everything 80’s

Foto: facebook Tjolk Everything 80s

Even uit de wereld van nu stappen en swingend terug naar de jaren ’80. In Metropool kan je zaterdagavond los gaan op New Wave, Pop, Hiphop, Ska.. noem maar op. Als het maar van 30 jaar geleden is! En zijn ze volgens jou een essentiële hit vergeten? Dan kan je bij de dj terecht met een verzoekje. De zaal opent om 21.00 (het muziekcafé om 20.00) en een kaartje aan de kassa kost 7,50 (bestel hier alvast een ticket).


Meer over Poppodium Metropool ontdekken?

Poppodium Metropool poppodia

Nu open12:00 - 18:00

Industrieplein 3, Hengelo

Bekijk meer:poppodia
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.