Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tóch een happy end: kattenfamilie vindt onderdak

Door Majorie Nijbroek 19 mei 2020

Kun jij je nog herinneren dat we vorige maand een artikel schreven over Tina, haar kattenzusje Truus en broertjes Tommy en Tijger? Dierenopvang Hengelo was voor deze kattenfamilie op zoek naar een nieuw baasje. En we hebben supertof nieuws. De zoektocht is gelukt!

Je kunt dit artikel dan ook best onderbrengen in de categorie ‘niet verwacht, toch gebeurd’. Want heel eerlijk? De opvang had echt wel twijfels of het wel zou lukken om één baasje te vinden voor dit hele stel.

Challenge

Niet voor niets sprak Dierenopvang Hengelo van een heuse challenge. De katten Tommy, Tijger, Tina en Truus zijn zo lief voor elkaar dat de medewerkers de vier liever niet wilden scheiden. Het artikel dat we schreven,  heeft – hou je vast – via Facebook meer dan 146.000 mensen bereikt en ruim 400 reacties opgeleverd.

Ook Wilma en Piet uit Agelo kregen het bericht onder ogen. Het viertal heeft de harten gestolen van het stel uit Groningen. Zelfs de hartruis van Tijger en de longetjes van Tina die niet helemaal goed zijn, heeft ze niet weerhouden.

Tekst gaat door onder de foto

Wilma en Piet hebben Tina, Truus, Tommy en Tijger opgehaald en meegenomen naar Groningen. In hun nieuwe thuis mogen ze lekker in de tuin rondlopen en krijgen ze veel aandacht.

Het wordt nog mooier..

En we maken het verhaal nóg wat mooier. Toen Wilma en Piet in de opvang waren om kennis te maken met hun vier nieuwe huisgenootjes, waren ze ook meteen dol op Frizzel, een jonge kater die door Tina en haar zusje en broertjes zijn opgenomen in het groepje. En om die leukerd die zo gehecht was aan het viertal achter te laten? Nee, dat wilde het Groningse stel niet. Ook Frizzel is meeverhuisd naar  Agelo.

Trots en blij

Daarmee is deze bijzondere challenge natuurlijk supergoed geslaagd. “Wij kunnen vol trots en blijheid zeggen: het is gelukt!!”, laten de medewerkers aan ons weten. “We zijn echt wel iets gewend, maar dit is ook voor ons uniek. Wij zijn erg tevreden en blij met dit resultaat, vooral voor onze lieverds!”

Een verhaal met een happy end, we love it!!

Lees ook:

jonge zwanen

Cute! Er zijn jonge zwanen geboren bij De Houtmaat

Hoera, heuglijk babynieuws! Er zijn zes jonge zwanen geboren bij Buitenplaats De Houtmaat. Zijn de f...
centrum Hengelo

Dit missen jullie het meest in Hengelo tijdens de coronacrisis

Stap voor stap gaat Nederland weer van het slot. Maar we hebben een hoop moeten missen de afgelopen ...

Meer over

Dieren

adv.