Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carla runt een winkel met tweedehands kleding: ‘Vroeger verkocht ik al kleding vanuit huis’

Door Miranda Nijland 24 januari 2020

Het was een gewaagde stap. De Hengelose Carla ter Bogt zei in 2010 haar baan bij de gemeente Hengelo op om een eigen winkel in tweedehands dameskleding te beginnen: Boetiek Timeless. Inmiddels is ze bijna tien jaar verder en zit haar boetiek niet alleen op een andere plek, maar heeft ze de winkelruimte ook flink uitgebreid.

Bij Boetiek Timeless kun je terecht voor fraaie, zo goed als nieuwe dameskleding. Maar heb je thuis nog hele mooie kleding hangen die je niet meer draagt, dan kun je deze ook inbrengen. Met haar collega’s Tiny, Monique en Anke selecteert Carla alle kleding die binnenkomt en dat levert een mooie collectie op.

Alleen maar meer kleding

Tien jaar geleden begon ze haar tweedehands kledingzaak aan de Lindenweg in het pand waar nu Trendy Kim is gevestigd. Wat ze het allerleukste vindt? “Het contact met de mensen”, vertelt Carla. “Het was best een stap om mijn baan op te zeggen, maar ik ben ook trots dat we het al zo lang goed doen en zelfs hebben uitgebreid.” Elke maand krijgt ze alleen maar meer kleding aangeboden. “We selecteren alle ingebrachte kleding wel”, vertelt Carla. “Het moet ook een beetje passen in ons assortiment.”

Tekst gaat verder onder de foto

Stichting Kleine Kracht

Om daar zo duidelijk mogelijk in te zijn, heeft Boetiek Timeless een aantal voorwaarden voor inbreng: de kleding moet schoon zijn, gewassen, gestreken en het moet gaan om eigentijdse kleding. Een derde van de verkoopprijs is voor jou als inbrenger en de verkoopttermijn is 4 weken of meer. Kleding die niet is verkocht, gaat naar Stichting Kleine Kracht. Ook handig om te weten is dat je op zaterdag geen kleding kunt inbrengen en vanaf 1 maart weer zomerkleding kunt brengen.

Het ondernemerschap is haar niet met de paplepel ingegoten. Toch begon Carla al vanaf dat haar kinderen nog klein waren met de verkoop van kleding. “Ik verkocht in die tijd twee avonden in de week kinderkleding vanuit huis.”

Tekst gaat verder onder de foto

Ook grote maten

Ben je op zoek naar wat meer grote maten? Dan kun je ook prima rondsnuffelen in de boetiek. Rondom de tafel vind je het assortiment met grote maten. En ook voor leuke sjaals, riemen en schoenen kun je er terecht. En je krijgt er een goed advies bij: “We geven heel eerlijk advies”, vertelt Carla.


Meer over Timeless ontdekken?

Timeless winkelen

Vandaag gesloten

Achterhoekse Molenweg 60, Hengelo

Bekijk meer:winkelen

adv.