Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kan een werkgever je verplichten om met kerst te werken: dit zijn de regels

Door Majorie Nijbroek 14 december 2019

“Het is toch niet normaal, die mensen hebben ook kerst” is een reactie die we regelmatig op onze Facebookpagina voorbij zien komen wanneer het over de openingstijden van winkels tijdens de feestdagen gaat. De een vindt het juist lekker om extra te cashen tijdens de feestdagen, maar wat als je liever niet met kerst wilt werken? Kan een werkgever je verplichten om dan toch te werken? Wij zochten het uit!

Wel officiële feestdag, maar niet verplicht vrij

‘In Nederland kennen we geen wet waarin is vastgelegd dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Of werknemers vrij zijn op feestdagen hangt helemaal af van de cao of de arbeidsovereenkomst tussen de werkgever en werknemer,’ meldt online platform De Ondernemer. Eerste en tweede kerstdag zijn wel officiële feestdagen, maar je bent dus niet verplicht vrij op deze dagen.

Extra belonen

In sommige branches gaat het werk gewoon zeven dagen per week door. Denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuispersoneel. Ook voor de horeca zijn de feestdagen een belangrijk moment om te pieken. Wanneer je dus wel met kerst aan het werk bent, staat daar vaak een extra beloning tegenover. Ook dit staat in jouw cao vermeld.

In goed overleg

In principe mag een werkgever een vakantie- of verlofaanvraag niet weigeren. Maar rond de feestdagen zijn er natuurlijk meer werknemers die tegelijk vrij willen. Vaak is er in goed overleg veel mogelijk. Zo kan er bijvoorbeeld een roulatiesysteem worden toegepast waarbij een werknemer het ene jaar wel vrij is en het andere jaar werkt met kerst.

7x met deze tips valt jouw kat (hopelijk) nooit meer de kerstboom aan

Wie thuis een kat heeft kent dit probleem waarschijnlijk. Zodra de kerstboom staat worden veel katte...

Meer over

Werken

adv.