Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Folderen vanaf de motorkap en meer herinneringen aan jullie eerste bijbaantje in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 15 augustus 2020

We vroegen jullie afgelopen week wat en waar jullie eerste bijbaantje in Hengelo was. Wat hebben we daar superleuke reacties op gekregen. Een aantal toffe herinneringen willen we jullie niet onthouden.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Folderen vanaf de motorkop

Tim Benerink heeft goede herinneringen aan zijn eerste bijbaantje. “Folders rondbrengen in de wijk Grundel toen ik een jaar of 12/13 was. Vaak zat ik dan op de motorkap van de auto. Terwijl mijn moeder Annette Benerink aan het rondrijden was, sprong ik er op en af om de folders door de brievenbussen te gooien. Zo werd bijverdienen nog een leuk avontuur ! Die straten waren altijd erg rustig dus kon dat toen makkelijk… mooie tijd!👍.”

Met gebak terug naar huis

Evelyn denkt met veel plezier terug aan haar eerste bijbaantje: “Bij Bakkerij Heemskerk aan de Krabbenbosweg. Op zaterdag de bestellingen klaarleggen en brood snijden. Voor 25 gulden die ’s avonds weer naar Groothuis werden gebracht😇😂. Het gebak dat overbleef kregen we mee naar huis, niet goed voor de lijn van de hele familie…😂.”

Eieren verkopen (maar niet in een kippenpak)

Het eerste bijbaantje van Mariska was bij poelier Bert Beuvink in de Hasseler Es. “Schoonmaken in de keuken en eieren verkopen voor de deur met Pasen. Hij wilde het liefst dat ik een kippenpak aan deed, maar als puber vertikte ik dat natuurlijk🤣.”

Bezorgen en tussendoor eten bij opa en oma

Nicole schrijft: “Op zaterdag de weekbladen bezorgen (Libelle, Donald Duck etc.) in de wijk de Nijverheid. En dan tussen de twee rondes door lekker eten bij mijn opa en oma die daar woonden.”

Boom in de winkel

Rolien laat weten: “Bij de Wibra in de Nieuwstraat. In het midden van de winkel groeide een dikke boom, die kwam uit op het dakterras van de bovenwoning.”

6,50 gulden voor een zaterdag werken

Els laat weten: “Mijn eerste zaterdagbaantje en later in de vakantie was bij  ‘Avondrust’. Eerst in de afwaskeuken en later als een soort voedingsassistente op de afdeling. Ik weet dat ik op een hele zaterdag 6,50 gulden verdiende. Dat was wel 51 jaar geleden…”

Knopje drukken van de vliegtuigjes in De Waarbeek

Francis heeft bij familiepretpark De Waarbeek haar eerste geld verdiend. “Eerst werken in de snoepkraam en later op de boot. Ik heb een geweldige tijd gehad!” Ook Petra  (“geweldige tijd gehad”) heeft daar haar eerste bijbaanje gehad. Net als Diaan: “Knopje drukken van de vliegtuigjes in De Waarbeek😃.”

Folders (door de buurkinderen gevouwen) rondbrengen

Tim verdiende een zakcentje bij met een folderwijk. “Mijn wijk was de Dichtersbuurt. Het vouwen van de folders besteedde ik dan weer uit aan de buurtkinderen 🙈.”

Het waren zes mooie weken…

Ook Barbara heeft gereageerd op onze oproep. “Mijn eerste bijbaantje was bij McDonalds Hengelo-Zuid. Ik heb het precies 6 weken volgehouden 🙈. Is inmiddels zo’n 22 jaar geleden.. 😳( Holy f*ck I’m old.. 😰).”

Ook interessant

favoriete leraren

Dit waren jullie favoriete leraren in Hengelo: ‘Een beetje verliefd op meneer Cor’

We plaatsten vorige week een oproepje. Wie was vroeger jouw favoriete leraar? Nou, aan de vele antwo...

10 x dit zijn jullie favoriete producten op de markt in Hengelo

Maak jij wekelijks ook een rondje op de Hengelose markt? Wij zijn benieuwd wat jullie sowieso halen ...

Stemmen zijn geteld: dit zijn jullie favoriete autogarages in Hengelo

Brandt er een gek lampje op je dashboard, piepen je remmen of lekt er olie uit je auto? Genoeg autog...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.