Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe start en een nieuwe naam voor deze winkel aan Drienerstraat

Door Majorie Nijbroek 20 september 2019

Dag Wereldwinkel Hengelo, hallo Eerlyk Waar! Ja, je leest het goed. Er staat sinds een paar dagen een nieuwe naam op de gevel van de Wereldwinkel.

En that’s not all. We zien een nieuwe naam, maar ook een nieuw logo én een verbouwde/heringerichte winkel. We zijn daarom even binnen gelopen, want we houden onze lezers graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Zelfstandig verder

De winkel zit nu zo’n 27 jaar in Hengelo en zit sinds 1997 op deze plek aan de Drienerstraat. De Wereldwinkel Hengelo heeft zich vorig jaar losgemaakt van de gelijknamige organisatie. Dat is niet omdat ze niet meer achter de principes staan van de landelijke organisatie. Zeker niet. “We zijn in 2018 uit de landelijke organisatie gestapt en zelfstandig verder gegaan”, vertelt Jenny de Groot, vrijwilligster en bestuurslid. De doelstellingen blijven dezelfde: fairtrade en duurzaam blijven ook bij Eerlyk Waar waar het om draait. “Maar we kunnen nu uitgebreider inkopen en ons ook richten op een ander publiek.”

Hulp van ondernemers

We zien een nieuw logo op de ruiten en aan de gevel wappert de nieuwe vlag. Het logo is ontworpen door de Hengelose Annemiek van der Kleijn. Ook leuk feitje: de vlag is een duurzaam exemplaar, want deze is gemaakt van gerecyclede petflessen.

Ook in de winkel is het een en ander veranderd. Met dank aan de interieurtips van Jeffrey van Brok Interieur. En zo zijn er heel wat Hengelose bedrijven die geheel belangeloos mee hebben gewerkt aan de vernieuwde winkel.

En wat zien we veel leuke (duurzame en fairtrade) spulletjes als we om ons heen kijken. Ook spulletjes die je er niet zag toen het nog Wereldwinkel Hengelo was. Leuk om cadeau te geven, maar ook om voor jezelf te houden. Dus loop vooral eens binnen aan de Drienerstraat 4!

Meer over

Bedrijvigheid

adv.