Wauw! Nicole van Assink Pure Identity genomineerd voor ‘Oscar onder het kappersgilde’

Door Miranda Nijland 14 juli 2018

Wauw! Kapster en masterstyliste Nicole van der Linden, werkzaam bij Assink Pure Identity, is genomineerd voor een prestigieuze kappersaward ‘Behind The Chair awards’, de Oscars van het kappersgilde.

Nicole won vorig jaar al de toonaangevende Redken Color Awards. Dit jaar kan nog mooier worden voor haar met deze bijzondere nominatie. De ‘Behind The Chair awards’ worden in het weekend van 26 tot en met 28 augustus uitgereikt in San Antonio (Texas) in de Verenigde Staten. De wereldwijde genomineerden werden gisternacht via een Live-stream bekendgemaakt.

Oscar van het kappersgilde

Nicole was dit jaar ook genomineerd als één van de finalisten van de jaarlijkse nationale Coiffure awards. Nu volgt dus de volgende nominatie, en wat voor één. Behind the Chair awards kan men zien als de Oscars van het kappersgilde. Vanuit de gehele wereld kwamen er dit jaar maar liefst 315.000 inzendingen binnen bij de organisatie. De inzending die de Enschedese Nicole opgestuurd heeft is door de vakjury genomineerd in de categorie: Editorial. Een absoluut unicum.

Megatrots

Maikel Assink, eigenaar en werkgever en in 2009 zelf winnaar van Hairdresser of the year, is megatrots op zijn protegee. “Onbeschrijfelijk, dit is wel een “dingetje” hoor. De categorie Editorial is wellicht één van de moeilijkste en zwaarste categorieën. Het gaat in deze classificatie om het totale plaatje. Het moet een bepaalde sfeer geven en eventueel op de covers van de grote en vooraanstaande tijdschriften en magazines geplaatst kunnen worden. De complexiteit van deze categorie is dat er niet alleen gekeken wordt door specialisten op haargebied maar er ook vakspecialisten meekijken en meebeslissen op het gebied van mode, styling en design. Dat Nicole dan wordt uitgekozen uit 315.000 inzendingen uit meer dan 90 landen is bizar en daar zijn we met z’n allen ontzettend trots op.”

‘Nominatie voelt al als een overwinning’

Of Nicole zelf aanwezig kan zijn tijdens de uitreikingen in San Antonio is vooralsnog geen zekerheid. “Klanten zijn voor ons belangrijk en maken het deels mogelijk dat ik dit überhaupt kan en mag bereiken en ook zij rekenen op mij. Maar dit maak ik wellicht maar 1 keer mee in mijn carrière dus zal er alles aan genegen zijn om mijzelf, de salon en Nederland daar persoonlijk te kunnen promoten maar voor nu ben ik zeer dankbaar en heel erg trots op de nominatie, dat voelt al als een overwinning”, zegt een trotse Nicole.

Assink Pure Identity kappers

nu gesloten13:00 - 18:00

Enschedesestraat 36 , Hengelo

Bekijk meer:kappers