Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We stellen de ondernemers van Winkelcentrum Groot Driene aan je voor (5)

Aangeboden door Onze partners 10 mei 2019

Hoe fijn is het dat je al je boodschappen in één bezoek mee kan nemen. Dat is het grote voordeel van Winkelcentrum Groot Driene. Even een lekker visje kopen bij de vishandel, een bloemetje voor op de vaas of een mooie jurk voor dat feestje zaterdag. De komende maanden zetten we op indebuurt Hengelo de ondernemers in dit winkelcentrum in de spotlights. Allemaal vakmensen met passie voor de zaak. In deze vijfde bijdrage nemen we een kijkje bij Bakkerij Gerard en bij Bruna.

Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Van bakker in schoolmusical naar ‘echte bakker’

Als je geregeld door winkelcentrum Groot Driene loopt, kun je blindelings ruiken waar de winkel van Echte Bakker Gerard is. Daar komt de heerlijke geur van versgebakken brood je tegemoet. Tijdens zijn afscheidsmusical op de basisschool, kreeg Gerard een rol als bakker. Daarvoor leende hij een bakkerskostuum bij Bakkerij Blankenstijn, toen nog in Klein Driene. “Vanaf dat moment wist ik dat ik bakker wilde worden”, vertelt Gerard. Inmiddels runt hij samen met zijn vrouw Anne-Marie bijna 27 jaar (waarvan 25 jaar onder het Echte Bakkersgilde) de bakkerij in Winkelcentrum Groot Driene.

Nog maar net getrouwd kregen Gerard en Anne-Marie in 1992 een aanbod om de bakkerij in Groot Driene over te nemen. Dit was toen nog een zogenaamd ‘koud filiaal’ wat betekent dat er niet vers gebakken werd. Gerard was toen nog in loondienst bij een bakkerij en Annemarie werkte in de zorg. “Ik mocht een week meelopen bij een bakkerij in Oldenzaal om te kijken hoe ik het zou vinden.” Het stel (toen nog maar 25 en 23 jaar) besloot de zaak over te nemen en maakten er een echte bakkerij van. Een paar jaar later werd de zaak helemaal gemoderniseerd en vernieuwd.

Vlak daarna ging het winkelcentrum in vlammen op. Anne-Marie kan zich die beelden nog goed herinneren. “Wij wonen hier in de buurt”, vertelt Anne-Marie, “ik keek naar buiten en zag donkere rookwolken boven het winkelcentrum. Ik was toen zwanger van onze oudste zoon. Het ondernemersstel besloot niet bij de pakken neer te zitten. We hebben toen vanuit een keet gewerkt hier op de parkeerplaats.  Ongeveer 2 jaar later was de nieuwe winkel klaar.”

Gerard kan het meest genieten van het bakproces. Tussen 03.00 en 04.00 uur in de ochtend begint hij al met bakken. Anne-Marie vindt het contact met de klanten het allerleukste aan haar werk. “Ik kom natuurlijk uit de zorg en vind het leukste om de klanten goed te helpen of even wat voor ze in te pakken. Vanochtend was hier nog een schoolklas, dan krijgen ze natuurlijk allemaal een plakje brood.”

Wist je dat je bij De Echte Bakker Gerard ook Hengelo’s brood kan bestellen? De namen van deze broden (E-nummer en lactosevrij) zijn ook typisch Hengelo, zoals: Het Woolders Blond, Drieners Donker, Twekkelo’s Robuust en Oelers Authentiek.


Meer over Gerard De Echte Bakker ontdekken?

Gerard De Echte Bakker bakkers

Geopend08:00 - 18:00

Willem de Merodestraat 84, Hengelo

Bekijk meer:bakkers

Moeder en dochter aan het roer

Kom je wel eens bij Bruna in Groot Driene? Je kunt er voor heel veel zaken terecht. De winkel wordt gerund door Wil en Lobke Bulder, moeder en dochter. Zij doen dit samen met een fijn team. Wil en Lobke komen uit Apeldoorn en runnen in die stad nog 2 winkels. Daarnaast hebben ze ook nog een winkel in Deventer Colmschate. Wil nam de zaak in Groot Driene 20 jaar geleden over van de vorige eigenaar, Riky Linderhof. Wil is Riky Linderhof na de brand gaan helpen. Lobke is er in 2007 bij gekomen, vanaf dat moment zijn moeder en dochter samen verder gegaan.

Wat Wil en Lobke zo leuk vinden aan hun werk? “Dat het zo’n veelzijdige winkel is”, vertelt Wil. “De klant kan voor zoveel verschillende dingen bij ons terecht. Voor een fijn advies over boeken, maar ook als je op zoek bent naar een mooi passende kaart bij een speciale gelegenheid. Ze helpen je graag. Het assortiment is divers: van cadeaukaarten tot cartridges, van tijdschriften tot alle soorten producten voor de liefhebber van tabak, sigaren of het nieuwe elektronische roken. “Maar we hebben ook een verscheidenheid aan servicehandelingen voor Post.nl. Met het aannemen van pakketjes en het overschrijven van kentekens tot de klant helpen bij het ING servicepunt met bijvoorbeeld het uitreiken van wachtwoorden of ophogen van opname-limieten en nog zoveel meer.” Het team van Bruna heeft  geen saaie momenten in de winkel en er is altijd veel te doen. Wil en Lobke staan zelf niet meer zoveel in de winkel. “Het werk aan de achterzijde gaat natuurlijk ook gewoon door en vergt best veel aandacht. Wij zijn ontzettend blij met onze teams die zich enorm inzetten om er samen een mooi succes van te maken. Ze denken niet alleen graag met de klant mee, maar ook met ons. Een fijne samenwerking en medewerkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel is de basis van een gelukkig gevoel in onze Bruna.”

Wil en Lobke merken dat er in de loop der jaren veel in hun vakgebied is veranderd. “Er is meer verspreiding van het winkelgebied. Ook gaat de wereld veel sneller. Internet heeft zo’n opmars gemaakt. Als je ziet hoeveel pakketjes er uitgereikt worden in de winkel, dan zie je pas hoe snel er veel verandert. Bruna verandert ook. We proberen zoveel mogelijk actuele boeken op voorraad te hebben in de winkel. Als een boek helaas niet hebben, zorgen we dat het de volgende dag in de winkel klaar ligt.”

Je kunt ook thuis via Bruna.nl een boek bestellen en in de winkel laten afleveren, zonder dat daarvoor extra betaald hoeft te worden. “De klant hoeft dan pas in de winkel af te rekenen en kan zo ook nog eventuele cadeaubonnen opmaken. Is het een cadeautje? Dan pakken wij het graag voor je in. Elk cadeautje wat de deur uitgaat is voor ons ook een feestje om er wat moois van te maken en daar doen wij graag ons best voor.”

“Winkelcentrum Groot Driene is een fijn en veelzijdig winkelcentrum. We kennen veel vaste klanten die ons centrum en onze winkel bezoeken”, vertelt Wil. “Ondernemers slaan graag de handen inéén om samen leuke activiteiten te organiseren. Je kunt er makkelijk parkeren en de klant kan er altijd goed terecht.”


Meer over Bruna ontdekken?

Bruna boekhandels

Geopend09:00 - 18:00

Willem de Merodestraat 92, Hengelo

Bekijk meer:boekhandels
Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.