Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is dé opleiding voor (toekomstige) leidinggevenden

Aangeboden door DOC Opleiding & Training 9 januari 2020

Hoe zit het met jouw voornemens voor het nieuwe jaar? Denk je er als als (toekomstig) leidinggevende over om je verder te ontwikkelen? En vind je het misschien lastig om een keuze te maken uit het cursusaanbod? Dan hebben wij een tip voor je: vraag een adviesgesprek aan bij DOC Opleiding en Training.

Wat je precies leert? “Een organisatie of bedrijf is constant in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat iedereen die er sturing geeft zich ook ontwikkelt,” vertelt directeur Ton Loef van DOC Opleiding en Training. “Bij onze management opleidingen gaan we hiervan uit. We helpen je om het inzicht in je rol in de werksituatie te vergroten, zodat je een belangrijke bijdrage kan leveren aan veranderingen. Een van onze sterke punten is dat we de theorie direct koppelen aan de praktijk, waardoor je persoonlijke ontwikkeling vanaf les één in gang wordt gezet.”

Eigen stijl van leidinggeven

Docent Erik Pijs geeft in zes lessen van drie uur de cursus Praktisch Leidinggeven. In zijn lokaal op de locatie van DOC Opleiding en Training in Doetinchem zitten zeven cursisten klaar voor de vierde les. “Het karakteristieke van een groep die deze cursus volgt is dat het doorgaans mbo’ers zijn met een technische achtergrond. Mannen en vrouwen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar. Ze hebben in hun bedrijf een leidinggevende taak gekregen of staan op het punt die te krijgen. Hierin willen ze zich ontwikkelen en in deze cursus worden ze zich bewuster van de andere verantwoordelijkheid.”

Één van de cursisten: “Iedere leidinggevende heeft een andere manier van omgaan met zijn medewerkers. Het moeilijkste is het motiveren en gezag opbouwen zonder autoritair over te komen. Hier leren we over onze eigen stijl van leidinggeven, hoe je een fijne werkomgeving creëert en hoe je stuurt op mooie prestaties.”

‘Wat ik leer kan ik vaak de volgende dag al toepassen op mijn werk’

Aan het eind van de les vertelt een cursist: “Het is een interessante cursus, waarbij we volop ervaringen uitwisselen. Wat ik leer kan ik vaak de volgende dag al toepassen op mijn werk.” Een ander: “Ik raak er geïnspireerd door, word me echt bewuster van waar ik als leidinggevende mee bezig ben.” Een derde cursist zegt: “Ik leer beter communiceren en krijg hierdoor meer zelfvertrouwen. Door het uitwisselen van ervaringen en de handige tips kom je verder, de cursus is van toegevoegde waarde.”

Nog tal van andere opleidingen

Bij DOC Opleiding en Training vind je naast Praktisch Leidinggeven nog tal van management opleidingen: Managementvaardigheden, Organisatiekunde, Projectmanagement, Logistiek en Kwaliteit, Middle Management, Praktische Bedrijfskunde en Middenkader Zorg en Welzijn. Ook voor Managementassistent, Persoonlijke Communicatie en Communicatie voor Technici kan men terecht, evenals voor Zakelijk Vloggen, Online Marketing of Finance for Non-financials.

De cursussen worden in de avonduren in Doetinchem en Hengelo (O), maar ook op locatie gegeven. Waar de kracht ligt van deze cursussen?

  • Meestal zijn er meerdere instapmomenten per jaar
  • Naast de koppeling van de theorie aan de praktijk wordt les gegeven in kleine groepen
  • Bij elke cursus wordt stap voor stap door de cursisten een portfolio samengesteld.

Denk jij erover om je als (toekomstig) leidinggevende verder te ontwikkelen? Vraag dan een adviesgesprek aan bij DOC Opleiding en Training. Ook op de informatieavond, op 16 januari 2020 in Doetinchem aan de Gildenstraat 27, ben je welkom voor advies met betrekking tot managementopleidingen. Hier kun je je inschrijven.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door DOC Opleiding & Training. Meer over DOC Opleiding & Training ontdekken?

DOC Opleiding & Training opleidingen

Gildenstraat 27/ Welbergweg 92, Hengelo

Bekijk meer:opleidingen

adv.