Stravinsky wordt verbouwd en dit gaat er gebeuren

Door Majorie Nijbroek 17 januari 2019

Buiten bij Stravinsky staat de boel flink op z’n kop. Maar ook binnen wordt er gewerkt. En hoe! Er is een grote verbouwing aan de gang. Wij hebben gezien hoe het gaat worden. Daarom: een eerste beeld van het vernieuwde Stravinsky!

Het zal je niet zijn ontgaan. Het buitenterras van Stravinsky (en de andere cafés aan het Burgemeester Jansenplein) is tijdelijk weggehaald, omdat er wordt gewerkt aan de herinrichting van het centrum. Op dit moment ligt de kruising met het Burgemeester Jansenplein helemaal open.

Het is natuurlijk niet toevallig dat de verbouwing binnen nu wordt opgepakt. “We hebben er bewust voor gekozen om dat nu te doen, terwijl buiten ook alles op z’n kop staat”, vertelt Sjoerd Brok. Hij is bedrijfsleider bij de bekende horecazaak.

Slopen en timmeren

En er gebeurt nogal wat, horen we van Sjoerd. Na de grote verbouwing 7 jaar geleden en de heropening van het hotel – nu 2 jaar geleden – is nu het benedengedeelte aan de beurt. Er wordt sinds een paar dagen flink gesloopt, gebroken en getimmerd.

De keuken is nu nog boven, maar verhuist naar beneden en deze nieuwe keuken gaat een centrale plek innemen. Vanuit de brasserie kun je straks letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Ook vanuit het zaaltje kun je zien hoe de koks de gerechten bereiden.

Als we rondkijken, zien we dat er in korte tijd megaveel moet gebeuren. “Het wordt een behoorlijk ingrijpende verbouwing ja. Maar om te vernieuwen is dat even nodig. Soms moet je letterlijk en figuurlijk door het stof om de komende jaren weer vooruit te kunnen.”

Strakke planning

Je zou het niet zeggen, maar begin maart al moet de verbouwing binnen klaar zijn, laat Sjoerd weten. En een paar weken later is ook de klus buiten geklaard en komt het terras weer terug.

En als je je afvraagt of je deze weken gewoon je kopje koffie, lunch of drankje kunt doen in de brasserie? Ja, dat kan zeker! Het boren en breken gebeurt voornamelijk ’s ochtends.

Filmpje

Om je een indruk te geven hoe het er nu uitziet, kijk dan even het filmpje. Je ziet dan ook meteen hoe tof de nieuwe keuken wordt. Voor meer beelden van het vernieuwde Stravinsky moet je nog even geduld hebben!


Meer over Stravinsky Eten, Drinken, Slapen ontdekken?

Stravinsky Eten, Drinken, Slapen restaurants en horeca

Nu open10:00 - 02:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Burgemeester Jansenplein 20, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.