Ruvienna helpt jongeren bij lastige keuzes: ‘Ik kijk echt naar de talenten van de leerling’

Aangeboden door Vienna’s School Quest

schoolquest
Ruvienna in gesprek met een leerling | Foto: Vienna's School Quest

Dit najaar startte Ruvienna Vienna’s School Quest. In haar studiekeuzebegeleidingspraktijk helpt ze jongeren met het zoeken naar een passende opleiding én ze neemt twijfels bij hen weg. “We gaan samen kijken welke stappen daarvoor nodig zijn. Ik kijk naar je talenten en níet alleen naar het niveau.”

Ruvienna werkte 15 jaar in het onderwijs en daar is het idee voor haar bedrijf ontstaan. “Als je voor de klas staat, zie je natuurlijk veel verschillende kinderen. Dat zijn soms ook kinderen met een rugzakje en jongeren waarbij het niet lukt om mee te komen met het schoolniveau.” Ze merkte dat deze leerlingen meer aandacht nodig hadden en besloot in haar vrije tijd, na schooltijd, bijles en advies te geven.

Bijles

De docente kreeg steeds vaker de vraag van ouders: ‘wil je niet je eigen praktijk starten?’ “Ik ben daar serieus over na gaan denken, omdat zowel ouders als leerlingen ernaar vroegen. Toen ik net had besloten er helemaal voor te gaan, gebeurde er privé een paar nare dingen. In de coronaperiode verloor ik twee dierbaren en werd ik in mijn gezondheid belemmerd om de praktijk te openen.” Gelukkig kon ze dit jaar na de zomervakantie van start!

Uitzoeken wat bij je past

Doordat er zijn zoveel opleidingen en niveaus zijn, is het logisch dat sommige leerlingen door de bomen het bos niet meer zien. Bij Vienna’s School Quest zijn leerlingen van 8 tot 19 jaar aan het juiste adres om te ontdekken wat hun ideale toekomstplan is. Ruvienna: “Oudere studenten die hulp nodig hebben zijn natuurlijk ook van harte welkom!”

“Samen met de leerling zoek ik uit wat er bij hem of haar past. Of dat nu gaat om een leerling uit groep 8 die gaat doorstromen naar de middelbare school en niet weet of vmbo of havo geschikter is óf een jongen die in het laatste jaar van 5 havo zit en geen idee heeft wat hij moet gaan studeren. Iedereen is welkom.”

Lees verder onder de foto >

schoolquest2
Foto: Vienna’s School Quest

Stappenplan

Eén op één ga je met Ruvienna in gesprek. “Vragen die beantwoord worden zijn onder andere: wat zijn je sterke eigenschappen en wat zijn eventuele uitdagingen? Door echt door te vragen en te focussen op iemands talenten en interesses, komt er een bepaalde richting of studie uit die perfect aansluit bij je persoonlijkheid.”

Vervolgens maak je samen met de begeleider een plan en denk je de stappen uit die nodig zijn om daar te komen. Soms is dat een meerjarenplan. “Ik merk dat leerlingen het heel fijn vinden dat twijfels worden weggenomen en dat ze eindelijk af zijn van studiekeuzestress. Ze krijgen er weer vertrouwen in en gaan met meer plezier naar school.”

Vertrouwensband

Bij Vienna’s School Quest werken een aantal begeleiders, maar je hebt altijd een vast contactpersoon. “Dat vind ik heel belangrijk. Op die manier kan er tijdens de sessies echt een band opgebouwd worden. De leerling laat dan eerder z’n persoonlijkheid zien en durft zich open te stellen. En dat is precies wat we nodig hebben om samen met de leerling de perfecte weg uit te stippelen!”

Ben je benieuwd geworden naar Vienna’s School Quest? Neem contact op met Ruvienna. Ze beantwoordt je vragen graag!

Vienna’s School Quest

Oude Boekeloseweg, 7553 DS Hengelo

Nu geopend

Meer informatie

Vienna’s School Quest

Oude Boekeloseweg, 7553 DS Hengelo

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Toffe kans! Word redacteur/community manager bij indebuurt Hengelo”

Toffe kans! Word redacteur/community manager bij indebuurt Hengelo

Ga naar “Ben jij geschikt? indebuurt Hengelo zoekt een nieuwe collega”

Ben jij geschikt? indebuurt Hengelo zoekt een nieuwe collega

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden”

Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Dagje sauna van € 36,50 voor € 17,99”

Dagje sauna van € 36,50 voor € 17,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Page toiletpapier van € 5,99 voor € 4,49”

Page toiletpapier van € 5,99 voor € 4,49

  • Dirk
  • Geldig t/m 14 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Johma salade van € 3,49 voor € 1,79”

Johma salade van € 3,49 voor € 1,79

  • Dirk
  • Geldig t/m 14 februari 2023