3 x tips van Ronnie Weegink om het voorjaar goed te beginnen

Aangeboden door De èchte groenteman Ronnie Weegink 21 maart 2019

Openspringende knoppen, langer licht en de zomerjas weer aan (of geen jas) Wij worden hélémaal blij als we aan het voorjaar denken. Bij Ronnie Weegink in Winkelcentrum Groot Driene kun je alweer terecht voor lekkere groenten en heerlijk fruit voor het voorjaar en het duurt niet meer lang of het aspergeseizoen begint weer. We lichten vast drie lekkere voorjaarsgroenten en voorjaarsfruit voor je uit!

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Ronnie Weegink is al jaren een begrip in Hengelo en omstreken. Je kunt er terecht voor aardappelen, groente en fruit. Maar ook voor een kant-en-klare maaltijd of een mooie fruitschaal. Ronnie koopt elke dag via verschillende kanalen de verste producten die er te krijgen zijn. Hij is een gepassioneerd vakman die werkt met verse en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen. Daarnaast is hij een echte inspiratiebron en adviseur op het gebied van groente en fruit.

Asperges

Foto: ANP

Ze worden ook wel de koningin van de groeten genoemd. Op veel groenten hoef je niet te wachten, maar op asperges wel. Binnenkort zijn de lekkerste asperges weer verkrijgbaar bij Ronnie Weegink. De eerste asperges steken in de lente de kop op (afhankelijk van de temperaturen in februari of begin maart) Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni. Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er nieuwe energie wordt opgedaan voor het volgende jaar. Het aspergeseizoen is dan ook betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De èchte groenteman Ronnie Weegink. Meer over De èchte groenteman Ronnie Weegink ontdekken?

De èchte groenteman Ronnie Weegink groenteboeren

Nu open08:30 - 18:00

Willem de Merodestraat 80, Hengelo

Bekijk meer:groenteboeren

Raapstelen

Raapstelen worden in de volksmond ook wel ‘kelen’ genoemd. Raapstelen zijn de jonge bladeren en bladstelen van bepaalde koolsoorten, langwerpige blaadjes op een knapperige steel. De groente heeft wel wat weg van jonge spinazie of rucola. En hoe fijn, ze zijn niet alleen erg smakelijk, maar ook nog bijzonder gezond.

Hollandse aardbeien

Het zomerkoninkje, oftewel lekkere aardbeien worden opvallend veel gegeten. Elk voorjaar zitten mensen op de eerste zoete Hollandse aardbeitjes te wachten. Aardbeien zitten vol met gezonde stoffen die je lichaam nodig heeft. Ze bevatten weinig kilocalorieën  en veel goede voedingsstoffen. Heerlijk op beschuit of in taart, maar ook zo uit het vuistje is de aardbei een ware verwennerij. Ook heerlijk in een vers geperste smoothie: vitamineboost gegarandeerd!

Bezorgen

De groenteman die aan huis komt. Dat is toch iets van ‘vroegah’, net zoals de SRV-wagen? Nee, de echte groenteman Ronnie Weegink brengt dagelijks fruit en groente gewoon bij je thuis of op het werk in Hengelo.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.