Zorgeloos op vakantie? Zelfstandig reisadviseur Manon stelt je reis op maat samen

Door Majorie Nijbroek 22 maart 2019

Je kent het vast. Je wilt op vakantie en hebt misschien al een favoriet land gevonden. Maar dan: welke activiteiten moet je écht gaan doen, welke lokale hotspots mag je niet missen en in welk hotel zit je goed? Oh, er is zoveel te regelen! Je kunt er zelf flink wat tijd in steken. Wat je ook kunt doen: je reis laten regelen door Manon Verdam. Ze is zelfstandig reisadviseur.

Manon is gek op reizen en nieuwe landen ontdekken. En hoe fijn, toen ze haar vriend (nu man) leerde kennen, kwam ze er al snel achter dat hij net zo reislustig is. Toen ze allebei klaar waren met hun studie, reisden ze een klein half jaar door Australië en Nieuw-Zeeland. In de jaren erna trokken ze door Amerika en ontdekten Egypte.

Supertoffe job

Manon heeft geen toeristische opleiding gedaan. Ze studeerde facility management, “omdat ik erg van organiseren hou”, verklaart ze. Ze vond een superleuke baan, maar moest daar wel een uur voor rijden. Prima te doen voor een tijdje, maar wel zo prettig dat ze na een tijdje een baan vond dichterbij huis. Voor een reisbureau in Hengelo ging ze zakenreizen op maat samenstellen om zo de nodige ervaring op te doen in de reisbranche. Ook een hartstikke toffe job, maar een nóg leukere baan diende zich aan.

Voor een grote speler op de markt mocht ze bedrijfsreizen op maat gaan maken. Ging ze met 100 man naar Afrika en met een groep van 200 naar Lapland. Ter plaatse was ze de grote regelaar en was het een uitdaging om te zorgen dat alles van A tot Z geregeld was. Een fantastische baan, maar toen ze kinderen kreeg, was het lastig om werk en gezin te combineren.

Alles komt samen

Net toen ze zich afvroeg ‘en wat nu’, diende zich dé oplossing aan. Ze las een artikel over Zelfstandige Reis Ondernemers. Alsof het zo moest zijn, want ze zag alles samenkomen. Haar organisatietalent, ervaring in de reisbranche en als ZZP’er je eigen tijd kunnen indelen. Het is nu 6 jaar geleden dat ze haar eigen onderneming is begonnen en als je hoort met hoeveel passie ze vertelt over haar werk, weet je dat het écht haar ding is. Ze bepaalt zelf wat ze doet en wanneer ze werkt, maar heeft wel de steun van een grote organisatie (United Travel) achter zich.

Maatwerk

Manon heeft zich gespecialiseerd in maatwerkreizen. Je hoeft alleen maar aan te geven waar je heen wilt, wanneer, wat je zoal zou willen doen en welk budget je hebt. Van basic tot luxe, alleen of met een groep. Je kunt als particulier Manon inschakelen. Maar heb jij een bedrijf en zoek je een leuk tripje om een jubileum met je personeel te vieren? Manon regelt het tot in de puntjes. Dat is nog eens ontzorgen!

Echt niet duurder

En om een prangende vraag te beantwoorden: nee, je bent níet duurder uit als je je droomvakantie in Zuid-Spanje of je rondreis door Afrika door Manon laat verzorgen. Juist niet, omdat Manon profiteert van de inkoopkracht van de organisatie. En dus kan ze vaak extra voordelig inkopen bij vliegmaatschappijen en hotels. Bovendien werkt ze samen met lokale agenten all over the world die natuurlijk het allerbeste weten wat je echt moet zien of doen als je in die streek op vakantie gaat. Ook heeft ze alleen in eigen land al 350 collega’s die bij dezelfde organisatie zijn aangesloten. “Er is altijd wel iemand die geweest is waar je klant naar toe wil.”

Op studiereis

Die reislust, die is er nog steeds. Nieuwe landen ontdekken, superleuk!  Komt dát even goed uit dat ze regelmatig uitnodigingen voor studiereizen krijgt. Mag ze naar New York of Aruba, een toffe stedentrip of – kort geleden nog – mag ze Oman ontdekken. Mocht je naar dat land willen? Manon weet precies waar je moet zijn en wat je als toerist zou moeten zien. Scheelt je vast heel wat uren (dagen) speuren op internet!

Je kunt Manon mailen op [email protected], bellen op 06-18446712 of kijk op haar website.

adv.