Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We stellen de winkeliers van winkelcentrum Groot Driene aan je voor

Aangeboden door Winkelcentrum Groot Driene 17 juli 2020

Hoe fijn is het dat je al je boodschappen in één bezoek mee kan nemen. Dat is het grote voordeel van Winkelcentrum Groot Driene. Even een lekker visje kopen bij de vishandel, een bloemetje voor op de vaas of een mooie jurk voor dat feestje zaterdag. Al langere tijd zetten we op indebuurt Hengelo de ondernemers in dit winkelcentrum in de spotlights. Allemaal vakmensen met passie voor de zaak. In deze bijdrage nemen we een kijkje bij Freddy’s Groente en Fruit.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen. Je dagelijkse portie groenten en fruit helpen je daarbij. In winkelcentrum Groot Driene zit Freddy’s Groente en Fruit. Diane is de stille kracht achter deze zaak die al tientallen jaren bestaat en sinds een half jaar gevestigd is in het winkelcentrum.

Arbeidsintensief

Diane is vanaf ochtends vroeg in de zaak om rauwkost en groente te snijden en maaltijden in componenten klaar te maken. Producten die met de hand en met snijmachines klaargemaakt worden, oftewel arbeidsintensief werk. Je ziet Diane dan ook maar weinig in de winkel, ze is vooral achter in de zaak te vinden. Maar altijd met een lach op haar gezicht. “Rauwkosten maken vind ik het leukst om te doen”, vertelt ze. “De rauwkosten worden ook goed verkocht. Als ik van klanten terug hoor dat ze lekker zijn, geeft me dat een goed gevoel.”

Gemakswinkel

Gingen Hengeloërs vroeger nog vooral voor een bloemkool of een zak aardappels naar de groenteboer, inmiddels is het accent verlegd naar de rauwkosten en kant-en-klaar met name maaltijden. We worden van groentewinkel steeds meer gemakswinkel”, legt Freddy uit. Brood van de bakker, vlees van je slager, vis van de viszaak en groente van de groenteboer. In winkelcentrum Groot Driene vind je deze speciaalzaken allemaal. “Dat is wat mensen willen (en wij ook), maar ze willen ook gemak. En daar willen wij op inspelen”, vertelt Freddy. Dat betekent niet dat Freddy en Diane steeds minder zichtbaar zijn in de winkel. “We willen tussen de mensen blijven staan. Ook om klanten te kunnen helpen en advies over onze producten te geven.”

Berflo Es

Freddy runde 9 jaar Freddy’s Groente en Fruit in Oldenzaal. Sinds 2018 is hij weer terug in zijn eigen stad Hengelo. “Ik had van 1996 tot 2001 een groente- en fruitzaak aan de Jules Haeckstraat in de Berflo Es. Daarna ben ik met mijn zaak verhuisd naar de Slangenbeek”, vertelt hij. “Dat was van 2001 tot 2005.” Vervolgens had de ondernemer 10 jaar een zaak in Oldenzaal. “Inmiddels ben ik alweer 2 jaar terug in Hengelo, samen met mijn vrouw Diane.”

Bij Freddy’s Groente en Fruit kun je onder meer terecht voor vers gekookte maaltijden, vers gesneden groente en een bijzonder stuk goed fruit. Daarnaast voor noten en olijven. Ook kun je fruitmanden bestellen. De zaak is zes dagen open. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.


Meer over Winkelcentrum Groot Driene ontdekken?

Winkelcentrum Groot Driene boodschappen

Willem de Merodestraat, Hengelo

Bekijk meer:boodschappen

adv.