Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van militair naar ondernemer: dit is waarom Mitchell zijn eigen bedrijf is gestart

Aangeboden door Solarvoordeelshop 6 november 2020

Tot een paar jaar geleden lag Mitchells hart bij Defensie. Zo werd hij uitgezonden naar Mali en Irak, maar dit betekende tegelijkertijd ook dat hij voor lange tijd van huis was. En dat was met de komst van twee kindjes alles behalve gemakkelijk. Daarom besloot hij rigoureus het roer om te gooien en z’n eigen bedrijf in zonnepanelen te beginnen. In augustus begon hij met een zaak in Enschede en binnenkort hoopt hij ook een winkel in Hengelo te openen.

Mitchells dochter was nog maar een paar weken oud toen haar vader voor acht maanden naar het buitenland moest vertrekken. De 29-jarige Enschedeër houdt enorm van zijn werk als militair, maar hij houdt nog meer van zijn vriendin en kinderen. Nadat hij weer veilig in Nederland was aangekomen, nam hij afscheid van Defensie en richtte zijn pijlen op de detailhandel.

Solarvoordeelshop

De detailhandel is natuurlijk een breed begrip, maar Mitchell hoefde niet lang na te denken in welk product hij zich wilde gaan specialiseren. De vraag naar zonnepanelen is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, dus dit was volgens hem een slimme investering. “Ondernemen is risico’s nemen, maar als het gevoel goed is dan moet je er gewoon voor gaan”, zegt Mitchell enthousiast.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, richtte hij vier jaar geleden een webshop in zonnepanelen op. Het installeren van de zonnepanelen deed hij zelf en als het even te druk werd, kon hij altijd de hulp van zijn vader inschakelen. De webshop werd al snel een succes en binnen de kortste keren leverde Mitchell zonnepanelen door heel Nederland. Tijd dus om wat extra installateurs aan te nemen!

Tekst gaat verder onder foto

zonnepanelen solarvoordeelshop

Van webshop naar fysieke showroom

Inmiddels is zijn bedrijf nóg verder gegroeid, want in augustus opende Mitchell een heuse showroom aan de Hogelandsingel in Enschede. “Wat wij hier aan onze klanten kunnen laten zien, is uniek in de regio. Want van ieder model hebben wij er een op het dak van de winkel liggen. Via een speciaal metingssysteem worden de resultaten real time weergegeven. Ieder paneel heeft met dezelfde condities te maken, dus je ziet gelijk welk zonnepaneel het meeste oplevert. Dit is bij andere aanbieders van zonnepanelen in de regio niet mogelijk”, vertelt Mitchell trots.

Bij solarvoordeelshop vind je diverse soorten zonnepanelen. Je hebt al een zonnepaneel voor €104,- per stuk, maar ook voor €358,99. En met het speciale metingssysteem kan Mitchell precies aantonen waar dit prijsverschil vandaan komt. “De reden waarom het ene paneel duurder is dan het andere heeft te maken met de hoeveelheid energie dat opgewekt kan worden. Al onze zonnepanelen zijn van topkwaliteit, maar het is aan de klant om te bepalen voor welk type hij of zij gaat.”

Tekst gaat verder onder foto

zonnepanelen

Palmbomen met dildo’s en een sekszolder

Wat Mitchell het allerleukste aan zijn werk vindt, is dat hij bij zoveel verschillende mensen over de vloer komt. “Ik kan me één koppel nog heel goed herinneren”, zegt de ondernemer met een ondeugende glimlach. “Terwijl we gezellig in de woonkamer eerst een kopje koffie drinken, viel ons oog op de palmboom. Dit was geen gewone palmboom, maar eentje die versierd was met allemaal dildo’s. Echt, dan lig je al blauw van het lachen. Vervolgens liepen we naar de zolder om bij het dak te komen. Ook dit was geen gewone zolder, maar we stapten een zolder vol seksattributen binnen. Het is toch hilarisch dat mensen alles ongegeneerd laten liggen terwijl er vreemden bij je over de vloer komen om zonnepanelen te installeren?”

Bespaar honderden euro’s op je energierekening

Ben jij van plan om zonnepanelen te nemen, maar weet je niet zo goed welk type en hoeveel zonnepanelen je het beste kunt aanschaffen? Mitchell helpt je graag verder! Kom langs in de showroom voor persoonlijk advies en zie gelijk wat het rendement is van de verschillende zonnepanelen. Door de overstap naar zonnepanelen te maken, bespaar je al snel honderden euro’s op je energierekening.

Foto: Facebook Solarvoordeelshop

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Solarvoordeelshop. Meer over Solarvoordeelshop ontdekken?

Solarvoordeelshop

Vandaag gesloten

Hogelandsingel 111, Enschede

adv.