Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ursula van Cadré: ‘Ik ben gefascineerd door kleuren, maar mijn huis is wit’

Door Miranda Nijland 13 maart 2020

Omdat ze 24 uur per dag getriggerd wordt door alle kleuren en vormen die ze om zich heen ziet, heeft ze de inrichting van haar huis maar heel rustig gehouden. “Ik ben gefascineerd door kleuren, maar ons huis is wit”, zegt Ursula Aubri lachend. “Dan kom ik tot rust.” Ursula is kunstenares en eigenaar van Cadré Lijstenmakerij, kunstgalerie en atelier aan de Drienerstraat.

Ursula werkte twintig jaar geleden bij teken/schilderwinkel met een lijstenmakerij in Enschede. Daarna ging ze aan de slag bij Cadré en 15 jaar geleden kon ze deze zaak overnemen. Ursula maakt haar eigen kunst en is lijstenmaker, misschien heb je haar prachtige werk wel eens gezien. De fascinatie voor kleur is er in terug te zien. Behalve in Hengelo heeft Ursula ook kunst hangen in Ootmarsum. Daarnaast geeft ze schilderlessen en workshops aan kinderen en volwassenen.

SeMiArT

Ook man Maarten en zoon Sem maken hun eigen kunst. Zoon Sem tekent al vanaf zijn 2e met krijt op doek. Ursula schildert de tekeningen in. De opbrengst van de tekeningen/schilderijen van deze lijn SeMiArT (half kunst en Sem and I) schenkt Ursula aan de Stichting Kans voor een Kind. Deze stichting vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. “Maar op het moment is Sem erg druk met zijn hobby karten”, vertelt ze.

Tekst gaat verder onder de foto

Hoe leuk, kinderen vanaf 1 jaar kunnen al worden ingeschreven voor een workshop SeMiArT. “De kinderen maken een tekening en een week later kunnen ze de tekening ophalen getransformeerd als waar kunstwerk”, zegt ze. “Eigenlijk vertaal ik hun tekeningen naar de grote mensen wereld”.

‘Mensen zeiden vroeger wel eens tegen me: ‘Dit werk is leuk, maar daar kun je niet van leven’

Hoe mooi is het dat ze van haar passie haar werk heeft kunnen maken. “Ik zie mijn bedrijf niet als werk. We doen samen met ons team wat we leuk vinden en we delen ons enthousiasme en onze energie graag met mensen die hier workshops of lessen volgen. Mensen zeiden vroeger wel eens tegen me: ‘Dit werk is leuk, maar daar kun je niet van leven.’ Dat is dus mijn drijfveer geworden en we leven er al 15 jaar van.”

Tekst gaat verder onder de foto

Inspiratie

Waar ze haar inspiratie vandaan haalt? “Uit mensen. Daar krijg ik energie van. Ik zie dagelijks zoveel vormen en kleuren en dat blijft in mijn hoofd. Ook van haar ouders kreeg ze veel creativiteit mee. “Mijn moeder kon zo van een lampenkap en tafelkleed een indianenpak maken en mijn vader kan goed tekenen. Mijn opa was etser. Ik mocht thuis ook altijd tekenen en schilderen. Op school tekende ik de huisjes al in perspectief.”

Wil je meer weten over het aanbod van workshops en schilderlessen? Klik dan hier


Meer over Cadré Lijstenmakerij Art-Gallery ontdekken?

Cadré Lijstenmakerij Art-Gallery

Vandaag gesloten

Drienerstraat 30, Hengelo

adv.