Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Umran runt twee supermarkten: ‘Ik krijg alle steun van mijn gezin’

Door Miranda Nijland 22 mei 2020

Op de redactie mogen we in onze handjes knijpen, want geregeld spreken we met superleuke, gezellige en hardwerkende Hengelose ondernemers. Deze week waren te gast bij Umran Gulcu, zij runt twee supermarkten in Hengelo.

Ondernemer zijn is niet zomaar een baan, dat ben je. Umran Gulcu is getrouwd, moeder van vier kinderen en inmiddels runt ze – samen met haar supergoede team – twee supermarkten in Hengelo. Umran woont sinds haar 5e in Nederland. Of ze ooit gedacht had dat ze 2 supermarkten zou runnen? “Nee”, vertelt ze, “vroeger wilde ik kapster worden.” Ze gaat er vól voor want ze is zes tot zeven dagen in de week in de winkels te vinden.

Hoe ze dat allemaal doet? “Zes jaar geleden ben ik begonnen met Star Supermarket aan het Twekkelerplein. Mijn man werkt bij Tok GMBH als sales manager. Samen met hem hebben we de supermarkt in Turkse levensmiddelen opgericht. Hij steunt me in alles en inmiddels helpen onze kinderen ook volop mee. Ik krijg alle steun van mijn gezin.”

Umran wilde al langere tijd ook een vestiging in de Hengelose Es openen. “Ik heb zelf in de buurt van de Hengelose Es gewoond en dacht dat dit een goede plek zal zijn voor een Turkse supermarkt”, vertelt ze. “Er is veel animo en ik heb op Facebook een enquête geplaatst met de vraag of onze volgers het een goed idee vinden om daar een winkel te openen. Maar liefst 96 procent gaf aan dat ze dit een goed idee vinden.”

De nieuwe zaak is onlangs geopend.Uiteraard gelden ook hier de richtlijnen die in alle supermarkten gelden. Dus niet te veel klanten in de winkel en houd afstand. Verder zie je (in beide Star-supermarkten) een desinfectiepaal staan, waar je je handen kunt desinfecteren. “De tweede zaak is ons eigen concept. Lekker strak en schoon. Want in deze coronatijd en daarna willen mensen toch hygiëne en netheid zien We hopen een voorbeeld te zijn voor andere etnische supermarkten.”

Betrokken bij de klanten

Hoewel Umran achter de schermen alles regelt, is ze ook veel in de winkels te vinden. “Ik ken veel klanten persoonlijk en wil die betrokkenheid ook houden. En als ze niet tevreden zijn heb ik het liefst dat ze me daar naar vragen. De klant blijft koning.” De klanten vragen haar ook geregeld naar lekkere Turkse recepten. “Ik heb ze inmiddels op papier gezet en mijn bedoeling is om straks in mij vrije uren er een kookboek van te maken”.

Delen

In haar buurt liet ze voor coronatijd geregeld bordjes rondgaan met Turkse lekkernijen zodat mensen konden proeven. “Ik vind het idee van delen ook erg belangrijk, met name delen met mensen die het minder hebben. Ik probeer ook geregeld producten te brengen naar mensen waarvan ik weet dat ze het goed kunnen gebruiken.” En om de klanten het nog makkelijker te maken, is ze inmiddels ook bezig om een service voor online bestellingen op te zetten.

Of ze voor beginnende ondernemers nog tips heeft? “Sta achter wat je doet en kijk naar je wensen. Onderzoek goed wat je wil bereiken.”

adv.