Sonja struint markten af naar vintage spulletjes en jij kan ze in haar webshop kopen

Sonja

Ben jij een echte fan van retro en vintage? Dan ben jij heel gelukkig met dit nieuws. Sonja Lozeman is begonnen met een hele leuke webwinkel: VanSonja.nl  Je vindt er onder meer vintage woonspullen, verlichting, keukenartikelen, speelgoed, modeaccessoires, bloempotten en vazen.

Het creatieve brein achter deze webshop is de Hengelose Sonja Lozeman (36). Haar hart gaat alsmaar sneller kloppen als ze waar dan ook leuke retro of vintagespullen spot. Maar inmiddels heeft ze een overschot aan vintage artikelen in haar appartement van 89 vierkante meter. “Ik heb teveel van deze leuke spullen en liep dan ook al langer met het idee rond om hier iets mee te doen. Een winkel in vintage en retro-artikelen is eigenlijk wel een wens, maar nog een stap te ver.”

Unieke vondsten

In augustus begon ze daarom met een webwinkel: VanSonja.nl En hoe handig? Sonja werkt bij een reclame- en communicatiebureau. Door haar ervaring in het grafisch ontwerpen kon ze zelf haar website maken en logo ontwerpen. In haar webwinkel biedt ze een selectie aan van de retro & vintagespullen die ze de afgelopen jaren heeft verzameld. Ze struint veel rommelmarkten en kringloopwinkels af voor deze unieke vondsten en soms komen vrienden en familie ook spullen brengen.

Doorleefde spullen met een nieuw avontuur

Sonja vond het als klein meisje al geweldig om te spelen met gevonden spullen bij haar oma op zolder of bij opa op de boerderij. “Doorleefde spullen die in mijn fantasie een heel nieuw avontuur begonnen! Ik was altijd al dol op rommelmarkten.”

Toen ze in 2000 in Kampen op kamers ging om aan de Kunstacademie te studeren, moest ze met een klein budget haar kamer inrichten. “Ik had al basis-items van de Ikea, maar mijn huisje was nog niet compleet. Ik ging toen naar de kringloopwinkel en ontdekte wat een leuke en unieke artikelen ze daar hebben. Ik kocht er mijn eerste bollamp en die heb ik nu, na 17 jaar, nog steeds. Iets moois uitzoeken is nu gewoon een sport geworden. Stoeltjes, bloempotten, servies, ik word er blij van”, lacht ze. Gebruikte spullen werden steeds meer een passie. Bovendien vindt Sonja dat er al zoveel moois gemaakt is, dus “waarom altijd nieuwe spullen kopen.”

‘Het moet wel kwaliteit hebben, en een beetje uniek zijn’

Het aanbod van Sonja is heel breed, van keukenspullen en woonitems tot speelgoed en modeaccessoires. Ze stelt wel een aantal voorwaarden aan de spullen die ze in haar huis haalt. “Het moet wel kwaliteit hebben, en een beetje uniek zijn. Ik moet wel het kaf van het koren scheiden, anders worden mijn huis en mijn webshop een kringloopwinkel en dat wil ik niet.”

Zoek-Verzoek aan Sonja

Mocht je op zoek zijn naar een bepaald retro-blik of die ene vintage-vaas? Dan kun je Sonja een Zoek-Verzoek sturen en ze zoekt met je mee! “Laat me weten wat je zoekt, stuur het liefst een plaatje mee en wie weet vind ik waar jij al tijden naar aan het zoeken bent!”

En bestel je artikelen bij Sonja? Dan pakt ze ze in in gebruikt verpakkingsmateriaal wat nog prima te gebruiken is. “Door verpakkings- en verzendmaterialen opnieuw te gebruiken is er weer minder afval. Waardoor de wereld niet alleen een beetje mooier, maar ook beter wordt.”

Laatste ins en outs

Je kunt Sonja voor de laatste ins en outs ook volgen via Facebook en Instagram (vansonja.nl). Zodra ze een nieuw rommelmarkt avontuur heeft beleefd of een schitterende kringloopwinkel heeft ontdekt, zal ze dat zeker met je delen om je te inspireren!

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’”

Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’

Aangeboden door J.M. Hair Boutique

Ga naar “Rutger van Auto Garage Hengelo: ‘Hier vind je het beste van twee werelden’”

Rutger van Auto Garage Hengelo: ‘Hier vind je het beste van twee werelden’

Aangeboden door Qredits

rutger autogarage hengelo
Ga naar “Korting! Lichtcentrum Hengelo viert haar 30e verjaardag”

Korting! Lichtcentrum Hengelo viert haar 30e verjaardag

Aangeboden door Lichtcentrum Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Vest omkeerbaar € 21,99”

Vest omkeerbaar € 21,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alpina elektrische convectie kachel € 19,99”

Alpina elektrische convectie kachel € 19,99

 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Solo 4-laags toiletpapier”

Solo 4-laags toiletpapier

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “COCKTAIL TROS TOMATEN 1+1 gratis”

COCKTAIL TROS TOMATEN 1+1 gratis

 • Geldig t/m 4 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Kassamedewerker”

Kassamedewerker

 • Gamma
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Regenboogdagen”

Regenboogdagen

 • Van 4 okt t/m 11 okt
Ga naar “Duurzaamheidsmarkt”

Duurzaamheidsmarkt

 • 8 oktober 2022
Ga naar “Bokbierdag”

Bokbierdag

 • Bier- en eetcafé ’t Pleintje
 • 16 oktober 2022
Een zomerbokbierdag wordt zondag gehouden bij 't Pleintje
Ga naar “Blues Night”

Blues Night

 • 14 oktober 2022
Ga naar “Happy Halloween”

Happy Halloween

 • Familiepretpark De Waarbeek
 • Van 15 okt t/m 29 okt