Sandra maakt raamdecoratie op maat: ‘Ik weet vaak wat mensen zoeken nog voor ze het zelf weten’

Aangeboden door Qredits

Toen Sandra Casteels in 2000 van België naar Nederland verhuisde, ging ze aan de slag in een confectie-atelier. Daar leerde ze de fijne kneepjes van het vak, maar het idee van een eigen bedrijf had ze altijd in haar achterhoofd. In 2019 besloot  ze het avontuur aan te gaan en begon ze, met hulp van Qredits, Goal-Atelier. Nu maakt ze alle soorten raamdecoratie op maat voor particulieren en bedrijven. “Voor het mooiste resultaat is veel kennis nodig.”

Bij Goal-Atelier kan iedereen terecht voor raamdecoratie in allerlei soorten en maten: gordijnen, luxaflex, jaloezieën en meer. “Ik doe bijvoorbeeld veel voor grote projecten in hotels en restaurants”, vertelt Sandra. “Maar ook voor raamdecoratie in je woning kun je bij mij terecht.” Dankzij jarenlange ervaring in andere ateliers weet Sandra als geen ander hoe een stof valt en verandert met de tijd. “Ik kan ook goed anticiperen op iemands behoeften. Daarom bekijk ik graag eerst het huis van mijn klanten voor ik advies geef. Zo kan ik zien wat hun smaak is, hoe ze leven en welke soort stof daarbij past.”

Hoe stoffen werken

Grote woonwinkels missen volgens Sandra een stukje kennis. “Ik heb zelf een uitgebreide stoffencollectie en werk ook met een aantal andere grote leveranciers. Een stof kan er op een staaltje heel mooi uitzien, maar dat wil niet zeggen dat het werkt in een ruimte. Heb je bijvoorbeeld een strakke woning en een nette smaak? Dan wil je niet een stof die nonchalant en rommelig valt. In een landelijk interieur past dat juist wel. Ik weet vaak wat mensen zoeken nog voor ze het zelf weten.”

Van crisis naar succes 

Sandra probeerde al eerder haar eigen atelier te beginnen in 2013. “Toen lukte het niet, want het was crisis.” Daarna werkte ze opnieuw een tijd in loondienst in een atelier waar ze nog meer leerde over het vak. In 2019 durfde ze de sprong nogmaals te wagen. Voor hulp bij het opstarten van haar onderneming klopte ze aan bij Qredits. “Zij geloofden in mijn plan. Mijn bedrijfsadviseur Liesbeth is echt een topvrouw. De manier waarop ze al mijn plannen aanhoorde en doorvroeg was heel prettig. Ze is langs geweest in het atelier en we hebben alles besproken, van marketing tot budgettering. Liesbeth kwam niet alleen even cijfertjes controleren, maar was echt een partner. Zelfs nu bellen we nog regelmatig om even te kletsen over hoe het gaat met het atelier.”

Coaching van Qredits

Tijdens de coronaperiode maakte Sandra ook gebruik van het coachingstraject  van Qredits. “Mijn coach was Patrique. Hij zat ook jarenlang als ondernemer in de huisinrichting, maar dan in vloeren. Daardoor kent hij het reilen en zeilen van het vak. Dat hielp enorm. Zijn tips over bijvoorbeeld social media en marketing gebruik ik nog altijd. Bovendien is het heel fijn om iemand te hebben die mijn frustratie snapt en wil sparren over oplossingen. Zonder hem was die periode ontzettend lastig geweest.”

Langs bij mensen thuis

Ben je ook toe aan nieuwe raamdecoratie? Dan kun je een afspraak maken en langskomen in het atelier van Sandra. “Maar ik kom ook met liefde bij mensen thuis. Zo hoef je niet tientallen woonwinkels te bezoeken. Ik kan alle soorten raamdecoratie op maat maken. Ik meet alles op en geef passend advies op basis van hun wensen én de ruimte. Zo zorg ik ervoor dat mensen ook na vijf jaar nog helemaal gelukkig zijn met het resultaat.’

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Jouw feestkleding fris voor de kerst? Breng ze naar dit bijzondere familiebedrijf mét nieuwe naam”

Jouw feestkleding fris voor de kerst? Breng ze naar dit bijzondere familiebedrijf mét nieuwe naam

Aangeboden door Stomerij Twente

Ga naar “Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’”

Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’

Aangeboden door J.M. Hair Boutique

Ga naar “Rutger van Auto Garage Hengelo: ‘Hier vind je het beste van twee werelden’”

Rutger van Auto Garage Hengelo: ‘Hier vind je het beste van twee werelden’

Aangeboden door Qredits

rutger autogarage hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Cyclonische mop € 14,99”

Cyclonische mop € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “CHOCOMEL 1+1 gratis”

CHOCOMEL 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker ochtend”

Magazijnmedewerker ochtend

 • Tempo-Team
 • Parttime